Fallfrukt & stjärnfall : om att åldras med värdighet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2016-06-08
Förlag
Förlagshuset Siljans Måsar KB
Medarbetare
Hammarström Östergren, Ann-Sofie (form)
Dimensioner
195 x 140 x 15 mm
Vikt
330 g
SAB
Dok
ISBN
9789188097279

Fallfrukt & stjärnfall : om att åldras med värdighet

Kartonnage,  Svenska, 2016-06-08
99
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Så en dag övergår livet i skördetidens färger. Det som en gång var viktigt börjar falla som mogen frukt till marken och det som har utgjort vår identitet faller likt en döende stjärna.

Den "tredje åldern"; åren mellan femtio och sjuttio är en speciell övergångsperiod. Obevekligen åldras vi. Inga föryngrande metoder som vi erbjuds kan häva tidens gång. Vad blir kvar när gamla roller blivit uttjänta, tagits ifrån oss eller självdött i en avtagande ambition? Vilka möjligheter och drömmar har förspillts? Vad har blivit förverkligat och till vilken nytta?Det här är en bok om att mogna; om behövlig tid i stillhet för att åter träda fram i mognadens värdiga mantel och om att vandra i de spår av visdom som leder till ett sammanhang där vi passionerat kan ge av vår kärlek och livserfarenhet.

I FALLFRUKT OCH STJÄRNFALL öppnar Hannah Carin en hemlig, icke daterad, dagbok där hon umgås med tankar och känslor runt förlorad ungdom och annalkande ålderdom.

Med en närmast överrumplande uppriktighet berör hon de själsliga, känslomässiga, fysiska och sexuella förändringar hon upplever; ämnen som vi så sällan talar öppet om. Vi får följa henne under en avskalande process. I tomrummet som uppstår när roller faller bort och gamla drivkrafter ebbar ut bearbetar hon sorgen över det icke infriade, men - än mer - celebrerar och lyfter hon fram skördetidens rikedomar.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fallfrukt & stjärnfall : om att åldras med värdighet
  2. +
  3. Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för föräldrar som vill lyckas snabbt och undvika vanliga misstag. Steg-för-steg från start till mål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för f... av Sofia Bergenstjerna, Michael Bergenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hannah Carin Noelius