Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2016-07-26
Förlag
Förlagshuset Siljans Måsar KB
Översättare
Joachim Retzlaff
Originaltitel
Der Knacks
SAB
Dof
ISBN
9789188097330
Den där knäcken (kartonnage)

Den där knäcken

Kartonnage Svenska, 2016-07-26
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den där knäcken

Roger Willemsen

Knäcken, det där ögonblicket då livet ändrar riktning och inget längre är som innan. I sin briljanta essä är Willemsen mindre intresserad av de stora brotten än av de nästan omärkliga, namnlösa förändringarna: de små sprickorna i ett förhållande, åldrandet, de smygande förändringarna av städer, krackeleringarna i konstverk, besvikelsen, förlusten, nederlaget - tidens tand.

Alla är rotade i sagan. Allt mörknar eller förbleknar, allt bryts och förgås, allt ändrar färg och arom, och bara hånfullt säger man att världen är "hel", väl medveten om att även den har fått sig en knäck.

I varje liv kommer ett ögonblick då tiden tar en annan väg än man själv. I det ögonblicket slutar man tillhöra samtiden. Man låter den samtida världen fara.

Roger Willemsen är än så länge ett okänt namn i Sverige. Han har under drygt tre decennier varit den mest vältaligare tyskspråkiga författaren, samhällsdebattören, TV-mannen, älskade radiorösten, publicisten, journalisten, litteraturprofessorn och kunniga musikexperten. Han var också ordförande i Afghanska kvinnoföreningen. Roger Willemsen var klok utan att vara besserwisser, framstående utan att förnedra andra. Han var en lysande sol med en briljant hjärna. Den 7 februari 2016 dog han blott 60 år gammal.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den där knäcken
  2. +
  3. Kreativt systerskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kreativt systerskap av Yvonne Frank Månsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Roger Willemsen

Bloggat om Den där knäcken