Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2016-07-26
Förlag
Förlagshuset Siljans Måsar KB
Dimensioner
220 x 150 x 19 mm
Vikt
250 g
SAB
Dop
ISBN
9789188097354
Boken om vår karma (kartonnage)

Boken om vår karma

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2016-07-26
152
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken om vår karma

Erik Osika

Av mina fem underbara barn, är det tre som är "gravt utvecklingsstörda". Under några månader efter födelsen av mitt första barn, Andreas, trodde läkarna att han inte skulle överleva. Sedan, efter två friska barn, kom så enäggstvillingarna, Erik och Markus, båda med samma svåra autism som Andreas hade. 

Erik kan inte tala. Han var över trettio år när hans mor, Hilke, lärde sig att stödja honom så att han kunde skriva. Numera sparar Erik inte in längre på ord och är frikostig med sina goda råd. Han intresserar sig mer för andliga frågor än för vardagliga. Det är ofta förbryllande för oss vad han skriver om.

I boken berättar Erik om sina tydliga minnen från tidigare liv, för att vi ska förstå betydelsen av evigt liv. Han skildrar hur hans uppgift varit att visa mer av de möjligheter till utveckling människan har. Hur vi kan lära oss att kommunicera med vår ängel om vad som är bra att göra och vad vi borde undvika.

"Vi blir alltmer lata och orkeslösa av den maten vi äter och av det myckna arbete vi tror vi måste göra hela tiden. Men när vi nu har alla dessa maskiner som jobbar åt oss, då skulle vi ha tid över för att bry oss om våra medmänniskor. Bra vore om vi kunde hålla på med detta den största delen av vår tid. Att vårda de gamla och barnen var för sig så att man verkligen ägnar sig åt dem. Då skulle vi alla må bättre. Vi skulle hitta lugnet tillbaka och komma till bra insikter om livet och meningen med det.

Nu vill jag säga att alla skulle kunna veta sin karma om de vill försöka att komma till ro, och försöka att känna efter vilka människor de har lätt med och vilka som ger dem bekymmer. Men man kan inte skuldbelägga den andre för något, annars blir det ett nytt skuldförhållande. Att kunna förlåta är det allra viktigaste. Mina förra fiender är nu mina bästa vänner. Men det fordrar en viss mogenhet."

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Boken om vår karma
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 227 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Boken om vår karma. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken om vår karma
  Eva Marie Valltjärn, 7 februari 2019

  Jag önskar att jag hade rätt att få skicka tillbaka denna bok, för jag ogillade den av hela mitt hjärta. Dessutom känner jag människor som känner fam Osika och vad de berättar förstärker bara min avsky mot boken. Jag ska ha en eldceremoni tillsammans med mina vänner och elda upp boken för att den inte ska ligga i mitt hem och sprida mörk energi.

  Jag ger därför inte boken en enda stjärna. Dock verkar jag vara tvungen att ändå sätta en stjärna annars tas inte min recension emot och det känns också fel-

  Mycket besviken kund

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erik Osika

 • Inside an Autistic World

  Hilke Osika, Andreas Osika, Erik Osika, Wolfgang Weirauch

  Many individuals with autism are highly intelligent and gifted, but some are effectively imprisoned in their bodies and unable to communicate verbally. However, developments in technology have enabled autistic people to transmit their thoughts dir...

 • En autists erfarenhet av Kristus i vår tid

  Erik Osika

  Jag heter Erik Osika och kan inte tala. När någon stödjer min arm kan jag skriva så här. Jag lärde mig bokstäverna från mjölkpaket och annat som stod på vårt matbord. När jag var över trettio år gammal lärde min mor hur man kan stödja min hand så ...