Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2016-09-20
Förlag
Förlagshuset Siljans Måsar KB
Dimensioner
217 x 144 x 30 mm
Vikt
694 g
SAB
Cjz Olofsson, Fritz
ISBN
9789188097385
Mäster Fritz : en svensk mystiker (kartonnage)

Mäster Fritz : en svensk mystiker

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2016-09-20
259
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Mäster Fritz.

En svensk mystiker

Han gick mycket fort, framåtlutad, med en väckarklocka i fickan. I sina andetag rabblade han obegripliga ord och ramsor. Han såg kufisk ut där han i sin långa svarta rock ilade fram i staden och gick på möten av alla de slag. Han alltid något att säga. Några var rädda för honom, hans skarpsinne och hans djupa kunnande. Andra stannade och lyssnade på hans långa utläggningar som aldrig tog slut om våra viktigaste livsfrågor, om Gud och människan och hennes mål. Men vad var det för hemlighet han talade om? Och vem var han egentligen?  Dåre eller Gud? Och vad var det han ville lära oss?

I denna boks första del berättar många personer sina minnesbilder av den svenska prästen och mystikern Fritz Olofssons liv och död. I den andra delen beskrivs, förklaras och tolkas innehållet i hans omvälvande mystika troslära - som angår oss alla. Läsaren kommer att finna att den har djupa rötter.

Denna lära är ett mästerstycke inom livsnödvändig, urgammal mystik tradition. Att läsa om Mäster Fritz är som att hitta fram till en glänsande guldåder, den heliga och eviga visdomen. Hans mystika troslära får oss att växa, man blir andligt rik av att läsa den. Och hans lära är så lovande att den borde inta en framskjuten plats i den allvarligt sökande människans andliga liv lång tid framöver.  

Välkommen att läsa mer om Mäster Fritz - kristen, universell oändlighetsmystiker - om hans livsresa från Bygdsiljum i Västerbotten, genom det akademiska Uppsala, till Guds Himmelrike som är oändligt stort och oändligt nära - för oss alla. 

Läs "Mäster Fritz." för människans frigörelse som leder till frid och fred - i en kosmisk enhet, unio mystica! Då blir Du medskapande i den mystika världen och kan finna den sanna hemligheten, livets mysterium - vem Du, till stor förundran, egentligen ÄR.

Lycka till i mystikens underbara värld med Mäster Fritz!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mäster Fritz : en svensk mystiker
  2. +
  3. Undervattnet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervattnet av Irene Weidegård (kartonnage).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mäster Fritz : en svensk mystiker. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Övertydlig

    Författarens ständiga förklaringar av ord kan upplevas gå till överdrift. Det blir rätt störande i det långa loppet. Jag undrar vem han förklarar för.

Visa alla 1 recensioner