Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2018-09-27
Förlag
Förlagshuset Siljans Måsar KB
Dimensioner
180 x 135 x 20 mm
Vikt
290 g
SAB
Hc
ISBN
9789188097828
Oliver Fröjds filosofiska betraktelser (häftad)

Oliver Fröjds filosofiska betraktelser

Häftad Svenska, 2018-09-27
171
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Oliver Fröjds filosofiska betraktelserFragment och livsskärvor, till dess morgonen gryrDavid Stenfelt

Den filosofiske stigfinnaren - och tillika hunden - Oliver fröjd och hans Husse gör tillsammans en resa genom livets mysterier för att förstå något mer av vad det innebär att leva. De samtalar om livets storhet och skörhet, dess utsatthet och dess obeskrivliga skönhet.

Kampen står mellan rädslan att lämna det invanda och längtan efter tilliten till att livet vill oss väl. Att livet vill utveckling, vill frihet från hämmande livsformer. 

Följ med denna hund och hans husse på en tankeväckande och berörande färd som kretsar kring livets stora och små frågor. "Oliver fröjds filosofiska betraktelser" är både en essä och ett epos över livets tillvaro i tiden.

- Vi är alltför många som stannar vid att göra det som vi är näst bäst på. Till priset av att vi inte blommar ut på det sätt som vi skulle kunna göra.

Oliver Fröjd

Röster om boken:

"Kloke gamle vovven Oliver Fröjd (Freud!) åker med sin husse till "Blå Pellevinken", ön i den småländska sjön. Här utväxlar de förtroligheter om tillvarons djupaste frågor. Om att kärleken till medmänniskorna är viktigare än alla högstämda bekännelser till religiösa system och dogmer. Om mystiken som en väg till livsförståelse. Om resan från rädsla till tillit. Husse David, teolog och terapeut, har samlat ihop de underfundiga tankefragmenten i denna annorlunda bok."

Stefan Edman, författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Oliver Fröjds filosofiska betraktelser
  2. +
  3. Filosofins didaktik : filosofiska betraktelser om att lära sig tänka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Filosofins didaktik : filosofiska betraktelser ... av Birgit Schaffar, Lars Hertzberg, Hannu Juuso, Kristian Klockars, Camilla Kronqvist (häftad).

Köp båda 2 för 360 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »