Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2018-12-12
Förlag
Förlagshuset Siljans Måsar KB
Dimensioner
180 x 135 x 25 mm
Vikt
530 g
SAB
Hc
ISBN
9789188097903
Barly : hamnarbetaren som stred mot Hitlers ockupation av Narvik - baserat på en sann historia (kartonnage)

Barly : hamnarbetaren som stred mot Hitlers ockupation av Narvik - baserat på en sann historia

Kartonnage Svenska, 2018-12-12
248
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Följ ditt hjärta och ge aldrig upp."

Han var en stridbar rebell och motståndsman som slogs mot den tyska ockupationsmakten i Norge under andra världskriget. Barly Pettersen, till yrket hamnarbetare, såg tidigt tecknen på vad Hitler skulle kunna ställa till med. Som aktiv i den beryktade Wollweberorganisationen blev han snart ansvarig för aktioner riktade mot den tyska övermakten i de norra delarna av Norge och Sverige. 

"Barly" är en dramatiserad biografi om Marita Östbergs morfar. Den baserar sig dels på de autentiska brev som Barly skrev till familjen under sin fångenskap i Tyskland, dels på vad han har berättat för barnbarnet genom det som kallas kanalisering. Marita Östbergs hand började plötsligt skriva av sig själv under en kurs hon var på 2007. Orden som flöt ut på papperet var hennes morfars. Enträget bad han henne om att föra ut berättelsen om hans liv för omvärlden. 

Barlys budskap var att man måste följa sitt hjärta, fullfölja det man står för och aldrig ge upp. Han var en man med stort civilkurage som ansåg att kampen för mänskliga rättigheter alltid måste föras. Boken om Barly ger en intensiv och levande skildring av hur både han och hans familj hade det under krigsåren i Norge och Tyskland under 1930- och 40-talet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barly : hamnarbetaren som stred mot Hitlers ockupation av Narvik - baserat på en sann historia
  2. +
  3. En ängel på jorden : enkla sätt att odla gudomliga egenskaper

De som köpt den här boken har ofta också köpt En ängel på jorden : enkla sätt att odla gudoml... av Terry Lynn Taylor (inbunden).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »