Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2016-01-20
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Grön mat för gravida och barnfamiljer
Dimensioner
210 x 145 x 5 mm
Vikt
132 g
SAB
Vh
ISBN
9789188099457
Grön mat för gravida och barnfamiljer (häftad)

Grön mat för gravida och barnfamiljer

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-01-20
159
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Grön mat för gravida och barnfamiljer vänder sig till föräldrar som vill att familjen ska äta helt eller delvis vegetariskt. I boken ger författarna fakta och råd om bra mat för gravida, recept på vegetarisk och vegansk kost, går igenom näringsämnena samt ger exempel på vad man kan äta och hur mycket man bör äta för att få i sig tillräckligt näringsmässigt. De redogör även för såväl den gravida och ammande kvinnans som det lilla barnets dagliga behov.

Boken ger många praktiska tips på hur man kan tillaga och komponera de allra första måltiderna på ett enkelt sätt och på hur man gör maten så nyttig som möjligt. Recepten är utformade så att en måltid kan lagas till hela familjen med en portion anpassad till barnet.

Författare till Grön mat för gravida och barnfamiljer är nutritionisterna Åsa Strindlund och Elisabeth Kylberg.

Sagt om boken

"Grön mat för gravida och barnfamiljer är en nyutgivning av Grön barnmat. Näringslära och vegomat. För barn 0-5 år, gravida och ammande kvinnor. Denna kom ursprungligen ut 2004 och detta är den fjärde upplagan. Boken vänder sig till föräldrar som vill att familjen ska äta helt eller delvis vegetariskt. Första delen utgörs av ett faktaavsnitt om näringsämnena, den gravida och ammande kvinnans näringsbehov samt det lilla barnets behov.

Vidare ges tips och exempel på vad man kan äta som vegetarian eller vegan och hur mycket man bör äta för att få i sig tillräckligt näringsmässigt. Den andra delen innehåller recept på exempelvis gröt, soppor, färsrätter, grytor, gratänger, efterrätter och godsaker. Boken är intressant, lättläst och lättillgänglig med massor av konkreta och handfasta tips. Trots det lilla formatet på 64 sidor känns skriften innehållsrik och välfylld för barnfamiljer som är nyfikna på vegetarisk och vegansk kost."

Carola Forslund, BTJ-häftet nr 7, 2016.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grön mat för gravida och barnfamiljer
  2. +
  3. Åtta månader tillsammans (arabiska)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Åtta månader tillsammans (arabiska) av Linda Håkansson (häftad).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Grön mat för gravida och barnfamiljer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Stor hjälp i hemmet
    Isabell Eriksson, 5 mars 2017

    En jättebra bok som jag haft stor nytta av. Den förklarar så man förstår näringslära på ett enkelt sätt. Kan verkligen rekommendera den till alla.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna