Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2016-02-24
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Motiverande samtal i hälso-och sjukvården
Dimensioner
242 x 165 x 7 mm
Vikt
274 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789188099600
Motiverande samtal i hälso-och sjukvården (häftad)

Motiverande samtal i hälso-och sjukvården

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-02-24
224
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Motiverande samtal, MI (motivational interviewing), passar i alla sammanhang när man vill stimulera en annan person att förändra ett beteende. MI-metoden är evidensbaserad och används idag på hela livsstilsområdet.

Här får läsaren en lättillgänglig introduktion av MI med teoretisk grund, steg-för-steg-anvisningar för tillämpningen och många praktiska exempel i dialogform.

Bokens exempel utgår huvudsakligen från de fyra ohälsosamma levnadsvanor som omfattas av Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder, samt övervikt:

* tobaksbruk
* ohälsosamma matvanor
* otillräcklig fysisk aktivitet
* riskbruk av alkohol.

I denna upplaga finns även nya delar som beskriver användning av MI vid samtal med människor som av olika skäl har svårigheter att förstå och kommunicera, samt i psykiatrin.

MI - motiverande samtal vänder sig till praktiker inom hälso- och sjukvård och friskvård samt till studerande på vårdutbildningar.

Om författaren

Barbro Holm Ivarsson, leg. psykolog, är medlem i International Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT). Hon är en efterfrågad konsult och utbildare samt författare till många böcker, filmer och utbildningsprogram om MI. Läs mer på www.barbroivarsson.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motiverande samtal i hälso-och sjukvården
  2. +
  3. Hälsopsykologi i vården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hälsopsykologi i vården av Steven James Linton, Ida Flink (inbunden).

Köp båda 2 för 657 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Motiverande samtal i hälso-och sjukvården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra och lättläst!
    Fanny H., 18 november 2018

    Detta är en riktigt bra introduktionsbok till intervjumetoden motiverande samtal. Den har ett bra upplägg i ett bra tempo (från introduktion i vad MI är till att gå vidare i hur metoden fungerar), har illustrationer och många exempel. Det är en bok lämplig för alla som arbetar inom vården och överlag för de som arbetar med människor som vill/är i behov av att genomgå en förändring på något plan. Det kan även vara en bok för den som själv funderar på att ta tag i en förändring men inte vet hur... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Barbro Holm Ivarsson