Massor av pocketfynd
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2017-01-18
Upplaga
2
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Möta människor med rättshaveristiskt beteende : Handbok för yrkesverksamma
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Do
ISBN
9789188099761
Möta människor med rättshaveristiskt beteende : handbok för yrkesverksamma (häftad)

Möta människor med rättshaveristiskt beteende : handbok för yrkesverksamma

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2017-01-18
265
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Människor med ett rättshaveristiskt beteende anser sig ofta felaktigt och orättvist behandlade av sin omvärld. De kan i sin kamp för upprättelse göra tillvaron närmast outhärdlig för andra. Många gånger bottnar deras agerande i psykisk ohälsa.

Möta människor med rättshaveristiskt beteende - handbok för yrkesverksamma är en bok som ger dig kunskap och redskap för att bemöta dessa personer, så att du både kan försöka minska deras lidande och ge dig själv andrum.

I den här nya och utökade upplagan redovisas både svensk och internationell forskning inom området. Dessutom lyfts problematiken med ett rättshaveristiskt beteende på nätet och för anhöriga. Nytt är också en fördjupad juridisk vägledning och flera exempel på svåra situationer.

Boken riktar sig till alla som i sitt yrke möter personer med rättshaveristiskt beteende, men exemplen är främst hämtade från offentlig sektor.

Om författarna
Jakob Carlander är leg. psykoterapeut och arbetar vid egen mottagning.Andreas Svensson är leg psykolog, verksam inom Region Östergötland och driver även egen verksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Möta människor med rättshaveristiskt beteende : handbok för yrkesverksamma
 2. +
 3. Möta människor : en skrift om samtal i omsorgen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Möta människor : en skrift om samtal i omsorgen av Egon Rommedahl (häftad).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Möta människor med rättshaveristiskt beteende : handbok för yrkesverksamma. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Konkret, underhållande och informativ
  Frida, 16 november 2017

  Går genom eventuella orsaker till samt hur bemöta olika grader av rättshaveristiskt beteende hos människor vi möter ffa i offentliga sammanhang men även som anhörig. Fröjd att läsa, underhållande utan att tappa saklighet. Flera exempel för att belysa olika nyanser i mänskligt beteende, samtidigt som lämpliga förslag på bemötande ges, allt förankrat juridiskt och etiskt. Väl värd pengarna! Läsvärd!

 2. Gav mig vägledning
  Malin Kristina Friberg, 21 september 2017

  Lättläst och genom att välja ut vissa delar, de jag trodde var viktigast inför mitt möte, bytte jag metod helt mot hur jag hade tänkt och mötet m "haveristen" blev väldigt bra! Fast mitt besked t honom inte var till hans fördel kändes han nöjd när han gick...

 3. Bra som uppslagsverk
  Chef, 19 juli 2017

  En otroligt användbar bok när man har med människor att göra i sin profession. Användbar både vid möte med personal och klienter.

 4. Check på den!
  Jakob Thomasson, 9 juni 2017

  En fantastisk bok som verkligen förklarar hur dessa personer fungerar. Beskriver dessa personers teknik att skapa ett sammanhang av lösryckts paragrafer eller yttranden vilket gynnar deras syften. Rekommenderar den till alla som möter sådana människor i sitt yrke eller vardag.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Möta människor med rättshaveristiskt bete...