Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2017-09-25
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Våga se signaler på sexuella övergrepp : Vägledning och främjande integritetsarbete
Dimensioner
210 x 147 x 8 mm
Vikt
213 g
SAB
Vndp,Oepa
ISBN
9789188099846
Våga se signaler på sexuella övergrepp : vägledning och främjande integritetsarbete (häftad)

Våga se signaler på sexuella övergrepp : vägledning och främjande integritetsarbete

Häftad Svenska, 2017-09-25
319
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Som yrkesverksam i förskolan måste vi veta vad vi ska göra om vi misstänker att barn utsätts för sexuella övergrepp. Ett förebyggande arbete ger oss verktyg att förstå barns signaler och ett främjande integritetsarbete stärker barn att berätta om övergrepp. Det öppnar också upp för samtal om ämnet i arbetslaget.

Våga se signaler på sexuella övergrepp - vägledning och främjande integritetsarbete består av två delar. I bokens första del lyfter författaren fakta om sexuella övergrepp, vilka signaler vi ska vara uppmärksamma på, hur vi kan möta de utsatta barnen och hur en anmälan går till. Till varje kapitel finns diskussionsfrågor.

I den andra delen beskriver författaren främjande arbete med barns integritet som ett sätt att motarbeta sexuella övergrepp. Barnen behöver tidigt få förståelse för att de har rätt att vara med och bestämma över sin egen kropp och att de har möjlighet till inflytande över förskolans omsorgssituationer. Boken avslutas med praktiska integritetsstärkande övningar att göra tillsammans med barnen.

Boken Våga se signaler på sexuella övergrepp vänder sig till yrkesverksamma i förskola och pedagogisk omsorg, men även till studerande vid förskollärarutbildningen samt till socialtjänsten och andra organisationer som möter barn i sin verksamhet.

Författaren Mia Lingåker är leg. förskollärare och arbetar även som utvecklingsledare. Hon föreläser kring barns integritet och vikten av att uppmärksamma och våga se barn som utsatts för sexuella övergrepp. Mia Lingåker har i samarbete med Elaine Eksvärd, kriminolog Maria Duwfa med flera tagit fram Förskolebrevet.se och varit drivande i att ta fram riktlinjer för barns integritet som används på flera förskolor i Örebro.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Våga se signaler på sexuella övergrepp : vägledning och främjande integritetsarbete
  2. +
  3. När små barn far illa : fysiskt våld, försummelse och sexuella övergrepp

De som köpt den här boken har ofta också köpt När små barn far illa : fysiskt våld, försummel... av Björn Tingberg (häftad).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »