Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2016-11-22
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Oral medicin i teori och praktik
Dimensioner
250 x 200 x 10 mm
Vikt
457 g
SAB
Vk
ISBN
9789188099860
Oral medicin i teori och praktik (häftad)

Oral medicin i teori och praktik

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-11-22
490
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Många av de slemhinneförändringar man som allmänpraktiker finner på sina patienter kan omhändertas i allmäntandvård, under förutsättning att handläggningen i den diagnostiska processen är korrekt och rationell. Det är också viktigt att veta när en patient direkt bör remitteras.

Boken Oral medicin i teori och praktik ger ökad förståelse och kunskap vid handläggning av patienter med oralmedicinska problem. Den består av två delar, båda med fokus på vanligt förekommande tillstånd. I den första delen presenteras ett antal autentiska fall där författarna redovisar hur de utrett för att komma fram till diagnosen, vilka differentialdiagnostiska överväganden som beaktats och vilka behandlingsresultat som uppnåtts. Den andra delen innehåller fakta om oralmedicinska diagnoser.

Boken riktar sig främst till studenter under grundutbildning och allmäntandläkare, men även till tandläkare under ST-utbildning, tandhygienister och tandsköterskor.

Författarna Ulf Mattsson och Kerstin Bäckman, båda certifierade i oral medicin, har lång erfarenhet av att handlägga patienter med oralmedicinska frågeställningar. De är knutna till undervisningen i oral medicin vid Odontologiska fakulteten i Malmö och Odontologiska institutionen i Göteborg.

Om författarna
Ulf  Mattsson är docent, övertandläkare och adjungerad lektor vid Odontologiska fakulteten, Malmö högskola och arbetar vid Kliniken för käkkirurgi och sjukhustandvård, Centralsjukhuset i Karlstad.

Kerstin Bäckman är övertandläkare och arbetar vid specialkliniken för sjukhustandvård/oral medicin, Folktandvården Västra Götaland samt medverkar vid postgraduate-utbildning, Odontologiska kliniken i Göteborg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Oral medicin i teori och praktik
 2. +
 3. Gerodonti : äldretandvård i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gerodonti : äldretandvård i teori och praktik av Pia Skott, Inger Wårdh, Ulrika Lindmark, Inger Stenberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 985 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Oral medicin i teori och praktik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra beskrivning
  Mohamad Abbas, 21 oktober 2020

  Mycket bra beskrivning, innehåller inte så många kliniska bilder, saknar ordlista i slutet av boken. Annars är den väldigt bra

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Förskola, barn och undervisning : didaktik i förskolan

  Kerstin Bäckman, Annika Elm, Lena O Magnusson

  Boken Förskola, barn och undervisning - didaktik i förskolan är en antologi med fokus på hur vetenskapliga undersökningar i didaktik kan genomföras inom ramen för förskolans utbildning och undervisning. I varje kapitel presenteras en mindre unders...

 • Bortdrivna : en sann historia

  Kerstin Bäckman

  Historien utspelar sig i början av 2000-talet. Trebarnsfamiljen har hittat sin drömbostad och här tänker de bo kvar. Men efterhand börjar idyllen förvandlas till en mardröm. Det är när det äldre paret flyttar in i lägenheten under som ryktesspridn...