Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-08-09
Upplaga
3
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
MI Motiverande samtal i socialt arbete
Dimensioner
243 x 164 x 6 mm
Vikt
220 g
SAB
Ohf
ISBN
9789188099945

MI Motiverande samtal i socialt arbete

(12 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-08-09

Slutsåld

Motiverande samtal, MI, är en evidensbaserad samtalsmetod som passar i alla sammanhang när man vill stimulera en annan person att förändra sitt beteende.

I denna praktiska handbok presenteras MI på ett tydligt och överskådligt sätt. Läsaren får en grundläggande förståelse för metoden och hur den konkret tillämpas. Såväl socialtjänst och beroendevård, ungdomsvård, kriminalvård, som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Polisen har nytta av att kunna motivera med hjälp av MI. Det kan gälla till exempel:
*att sluta med alkohol och droger eller minska sitt spelande
*att söka behandling eller delta i rehabilitering
*att söka jobb eller på annat sätt aktivera sig
*att ta tag i sina skulder och klara sig själv ekonomiskt
*att ändra en kriminell eller våldsam livsstil, eller andra beteendeproblem.

Denna tredje upplaga är anpassad till det delvis nya sätt att pedagogiskt beskriva MI som W.R. Miller och S. Rollnick har introducerat under senare tid.
Barbro Holm Ivarsson är leg. psykolog och expert på MI samt på tobaksavvänjning. Liria Ortiz är leg. psykolog, leg. psykoterapeut med KBT-inriktning samt expert på MI och på ämnet att hantera motstånd. Peter Wirbing är beteendevetare och expert på MI.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av MI Motiverande samtal i socialt arbete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Recension om MI- Motiverande samtal.
    Mikael Andersson, 20 december 2019

    Jag tycker att boken är bra, därför att den ger mig en bra grund att stå på inför mitt arbete som behandlingsassistent. Jag tycker att boken visar tydligt vad MI innehåller och hur man lägger upp ett samtal med klienten utifrån den. Och tänka på att inte råda, men däremot ställa öppna och stängda frågor, bekräftelse för att föra samtalet framåt.

    Jag tycker att den innehåller en bra grund att stå på inför olika samtal och möten med klienter, patienter, och medmänniskor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna