Adam Stormstjärna och det förlorade arvet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Adam Stormstjärna och det förlorade arvet (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
784
Utgivningsdatum
2016-04-14
Upplaga
1
Förlag
Lange forlag
Medarbetare
Svendsen, Ted (form)
Illustratör/Fotograf
Evelina Foxberg
Dimensioner
215 x 165 x 55 mm
Vikt
1134 g
SAB
uHc
ISBN
9789188105004
Adam Stormstjärna och det förlorade arvet (kartonnage)

Adam Stormstjärna och det förlorade arvet

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Kartonnage Svenska, 2016-04-14
179
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"När Adams mamma plötsligt dör vänds hela hans värld upp och ned. Han blir tvungen att tillsammans med sin storebror Björn flytta hem till sin farmor på Öland - något Adam inte alls ser fram emot. Men efter att ha fått en mystisk ask i arv av sin mor dras Adam ofrivilligt in i en kamp mellan gott och ont som sträcker sig ända tillbaka till vikingatiden och han inser att hans liv inte alls är vad det verkar vara. Tillsammans med sin bror och Alva - en nyvunnen vän från ön - måste Adam acceptera sitt öde och bege sig in i en värld full av magi och underliga varelser, för att bekämpa ondskan och ta reda på sanningen om hans förlorade arv..."

http://stormstjarna.com

Smakprov ur boken;

"Kom!" skrek Alva till och slet tag i hans jacka samtidigt som hon började springa genom skogen, bort från varelsen och den blockerade grusvägen. Adam följde efter, med en sista blick slängd på tingesten.
Ett hjärtskärande skri ekade genom skogen bakom dem och Adam kunde höra hur varelsens små krokiga ben girigt satte efter dem över den blöta, mosstäckta marken.

Hjärtat slog allt snabbare och andningen var på högvarv då han rusade genom skogen i mörkret och flera gånger slog grenar till hans ansikte och rispade upp huden. Framför honom kunde han nätt och jämnt skymta hur Alva sprang för livet, mer van i skogsterrängen än han själv och undvek med lätthet de flesta grenar som blockerade deras väg. Han slant med foten på en våt sten och höll på att falla omkull, men lyckades återfå balansen.

Vid nästa steg han tog kände han hur hans sko sjönk ned lite väl långt i marken och han blev genast kall. Nästa steg han tog var i vatten - han hade hamnat i en bäck som löpte genom skogen.

Han tittade upp efter Alva men såg henne inte bland skuggorna och blev rädd att han hade sprungit i fel riktning.

Försiktigt tog han ett steg till och märkte att bäcken snabbt blev djupare och nådde upp till hans knä. Han kunde inte springa längre utan risk att ramla omkull.

"Alva!" ropade han, men fick inget svar.

Vettskrämd vände han sig om och försökte få syn på tingesten som jagade dem, men allt han såg bland de mörka träden var skuggor. Han hörde ingenting heller - allt var tyst, bortsett från smattrandet av regnet och vindens ylande.

Kanske den tappade bort oss, hoppades han och tog försiktigt ett steg ut i bäcken med andra benet.

Botten var täckt av förrädisk dy och hala stenar och Adam hade svårt att hålla balansen då han korsade bäcken.

Då hans ena ben åter kom upp på land och han skulle ta ett stort kliv för att fortsätta in i skogen, kände han hur någon grep tag i hans fot under vattnet. Han skrek till då greppet hårdnade och en isande smärta spred sig längs smalbenet.

"Ge osss den", viskade varelsen som låg bakom honom, till hälften dold av den rinnande bäcken med dess gula, genomträngande blick stint fäst på honom. Adam skrek igen, av rädsla.

Det här kan inte hända, tänkte han. Det kan inte vara på riktigt!"

Emil Karlsson Född 1986 och uppväxt i Mörbylånga på Öland, men bor numera i Arvika. Utbildad musikpedagog på Musikhögskolan Ingesund och frontman i bandet Emil & the Warmlanders, men har under hela livet ägnat sig åt skrivande i olika former. Har framförallt ägnat sig åt noveller inom genrerna fantasy/äventyr och science fiction och har inspirerats kraftigt av Stjärnornas Krig, Sagan om ringen och Harry Potter.

Debuterar som författare på Lange förlag, med boken Adam Stormstjärna och det förlorade arvet. Emil bor tillsammans med sin fru Erica och deras dotter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Adam Stormstjärna och det förlorade arvet
 2. +
 3. Banditsagor : stulna berättelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Banditsagor : stulna berättelser av Viktor Algren, Henrik Bromander, Sara Tuss Efrik, Sara Hansson, Henrik Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Adam Stormstjärna och det förlorade arvet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Magiska äventyr
  Villivonkansbooks, 11 februari 2017

  Adam och Björns mamma dör och de flyttar hem till sin farmor på Öland. Adam får en mystisk ask i arv efter sin mamma. Den är början på massa händelser som drar igång. Det är bra flyt i texten, den driver en framåt hela tiden. Den är spännande med massor av mystiska händelser som håller intresset uppe hela tiden. En riktigt magisk äventyrsbok för unga bokslukare. Tror den skulle passa in mycket bra bland låntagarna på mitt jobb, ett gymnasiebibliotek.

 2. Fantastisk!
  Linda Ismail, 13 oktober 2016

  Adam Stormstjärna är en storartad berättelse som är rafflande och fylld av mystik men ändå realistisk. Karaktärerna och miljön skildrar Emil Karlsson väldigt bra.

 3. Spännande med högt tempo och underbara karaktärer!
  Aina Danielsson, 29 augusti 2016

  Jag stötte på den här boken lite av en slump; den dök upp i nyhetsflödet på FB som en annons. Hade inte hört talas om vare sig boken, författare eller förlag, men jag tyckte det såg lite spännande ut. Kikade igenom både bokens FB-sida och vanliga hemsida och bestämde mig för att beställa boken. Jag läser väldigt många böcker, men fantasy och äventyrsböcker tillhör väl knappast mina specialitéer, så det var ändå med rätt låga förväntningar jag började läsa den här, men jag blev glatt överraska... Läs hela recensionen

 4. Spännande äventyrsbok i Potter-stil
  Julia K, 2 juni 2016

  Bra och spännande äventyrsbok, i anda med Harry Potter-böckerna. Gillar karaktärerna skarpt, framförallt Alva (huvudrollens vän) och pojkarnas farmor :) Boken är ju ganska tjock, men den var mer eller mindre riktigt spännande från början till slut, så det var inga problem. Läste faktiskt klart den på bara några dagar.
  Det är också extra kul för oss ölänningar, då den till stor del utspelar sig i Mörbylånga på södra Öland och gamla Sockerbruket spelar stor roll. Det ska ju vara första boke... Läs hela recensionen

 5. Vacker både på utsidan och insidan
  Sarah, 25 april 2016

  Gav den här boken i gåva och den uppskattades väldigt mycket! Min bror (13 år) älskade den. Rekommenderar den starkt.

Visa alla 5 recensioner