De försvunna barnen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2015-07-13
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Jessica Hallén
Originaltitel
Little Princes
Dimensioner
177 x 110 x 20 mm
Vikt
175 g
SAB
Ohg,Lz Grennan, Conor
ISBN
9789188107008

De försvunna barnen

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2015-07-13

Slutsåld

Efter några månader som volontär på ett barnhem i Nepal inser Conor Grennan att barnen han hjälper till att ta hand om inte alls är föräldralösa. De har alla föräldrar - någonstans - som undrar vart deras barn har tagit vägen.

2006 var Nepal ett land som plågades av krig, girighet och korruption. Oroliga föräldrar lämnar bort sina barn till främlingar som lovar att ta dem till en säker plats tills oroligheterna lagt sig. Men barnen säljs som slavar. De som har tur hamnar till slut på barnhem.

När Conor Grennan inser hur det ligger till gör han det till sin personliga uppgift att återföra barnen till sina familjer. Föga anar han då vilket vanskligt och farligt uppdrag han åtagit sig. Med livet som insats ger han sig ut på strapatsrika vandringar över nepalesiska berg och dalar, kämpar i veckor över otillgängliga och ogästvänliga bergsmassiv, fryser, matförgiftas och missförstås, men när han ser barnens glädje då han kan visa upp foton på deras föräldrar bleknar alla hans umbäranden.

I dag bor Conor Grennan i USA med fru och barn. Han driver organisationen Next Generation Nepal som arbetar med att återbörda barn som utsatts för trafficking med sina familjer
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De försvunna barnen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. De försvunna barnen
    Ellen Åqvist (Vänersborg), 21 juni 2018

    Otroligt bra och läsvärd bok. Den är skrivit på ett roligt och intresseväckande sätt som ger en bra förståelse ur författarens perspektiv. Rekommenderar den starkt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Conor Grennan