Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2016-05-25
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
724 g
SAB
Hc
ISBN
9789188107077
Operation Saif (inbunden)

Operation Saif

(18 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-05-25
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Västvärldens agerande i Mellanöstern har under flera generationer skapat grogrund för misstänksamhet, bitterhet och i många fall hat gentemot väst. Trötta på att pressas, splittras och utnyttjas av väst bestämmer sig några muslimska ledare för att de en gång för alla ska skaka av sig det västerländska oket och samtidigt skapa en ny världsmakt. Västvärlden ska splittras och först ut är Västeuropa och EU. De ska få erfara vad Iraks och Afghanistans befolkning fått utstå: bomber, prickskyttar, lönnmord, övergrepp. Kort sagt: terror.

I största hemlighet rekryteras och tränas över tusen män till samma höga förmåga som världens främsta militära elitförband. Deras mål: att störta västvärlden i kaos och på sikt bana väg för en ny muslimsk stormakt.

Operation Saif är en skräckvision i romanform om de möjliga konsekvenserna av organiserad terrorism och den sårbarhet vi själva byggt in i våra samhällen. Det är också en tankeställare till västvärldens medborgare om vad vårt agerande i Mellanöstern kan skapa. Det som kallas The war on terror motverkar alltför ofta sina egna syften eftersom varje terrorist som dödas skapar flera nya.

Under pseudonymen Adrian Andersson gav Erik Lewin 2012 själv ut boken Operation Scimitar. Operation Saif är en redigerad och omarbetad version av Operation Scimitar. Inte minst har den anpassats efter de senaste årens händelseutveckling.

Erik Lewin har tidigare skrivit Almedalen har fallit som gavs ut sommaren 2015 och fick stor uppmärksamhet. Erik har mer än tjugofem års erfarenhet från underrättelse- och säkerhetsarbete. Som tjugofemåring rekryterades han till Sveriges hemliga elitförband SIG (numera en del av SOG) när det startades. Det senaste decenniet har Erik Lewin arbetat som säkerhetsrådgivare i bland annat Mellanöstern och Centralasien, och han är numera vd för ett säkerhetsföretag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Operation Saif
 2. +
 3. Hämndens pris

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hämndens pris av Erik Lewin (inbunden).

Köp båda 2 för 371 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Operation Saif. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs den.
  Anders Modén (Kil), 13 december 2016

  Gav mig mycket att tänka på en lång tid framöver. En fantastisk bok som alla borde läsa. Den borde bli årets julklapp.

 2. Detta är en bok som ni måste läsa
  Maria Johansson , 26 juni 2016

  Det måste vara årets mest aktuella bok om terrorism, en viss förklaring varför det finns ett sådant hat mot oss i väst men också hur sårbara vi faktiskt är. Trovärdigt? Hur många återvändande terrorister från Syrien och Irak finns det nu i Europa?

  Fast det här är ingen antimuslimsk bok, vilket jag misstänkte från början, utan tvärt om. I den här boken ställs flera av mina fördomar jag haft på ända och jag inser att som vi bäddat får vi nu antagligen ligga.

  Det som gör boke... Läs hela recensionen

 3. Otäck men så fruktansvärt bra.
  Gunilla Backström , 23 juni 2016

  Jag har inte förstått förrän nu hur komplext vårt förhållande är med Mellanöstern och hur stor del väst har haft i att skapa den klyfta som verkar växa sig allt större. Jag fick boken rekommenderad av en väninna och efter första sidorna så kunde jag inte lägga den ifrån mig. Den är otäckt realistisk och kusligt aktuell.

  Författaren bjuder in läsaren att följa båda sidor, dels terroristerna men också de som förväntas stoppa dem och utvecklingen och slutet i boken skiljer sig från de m... Läs hela recensionen

 4. Mångbottnad spänning
  Klas Eriksson, 23 juni 2016

  Operation Saif är en fängslande bok om ett ämne som är mer aktuellt än vad man skulle önska. Författaren skriver på ett sätt som varvar målande beskrivningar med kalla fakta som vittnar om insikter i en högst verklig värld men som för de flesta av oss är helt okänd, bortom det som återspeglas i tidningsrubriker eller ofta överdrivna Hollywoodfilmer.

  En uppfriskande aspekt av boken var det okonstlade och brutalt ärliga sätt som problematiken med terrorism, migration och kulturkrockar... Läs hela recensionen

 5. Skrämmande!
  Leif Fagerlund, 18 juni 2016

  Boken har ett så verklighetsberättande innehåll att man upplever det skrämmande. Sakinnehållet är väldigt tidsenligt och följer de linjer, som nu händer runt om i världen.

 6. Spännande sommarläsning som får en att tänka till
  Morgan, 12 juni 2016

  När jag inför semestern 2015 letade spännande läsning hittade jag som lite av en slump Erik Lewins "Almedalen har fallit". För min del var det en sådan bok som helt otippat tog andan ur mig med sin realism om samhällets sårbarheter. Att författaren själv har lång erfarenhet av säkerhets- och underrättelsearbete tror jag bidrar till att sätta den realistiska tonen. Förväntningarna är från mitt håll höga när jag börjar läsa "Operation Saif". Spontant kan jag bara säga att den överträffade alla ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Erik Lewin

Bloggat om Operation Saif