Operation Saif (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (428.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Niklas Engdahl
Utgivningsdatum
2016-06-01
Förlag
Bokförlaget Nona
ISBN
9789188107114

Operation Saif Ljudbok

(35 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2016-06-01

Styckköp

89
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Västvärldens agerande i Mellanöstern har under flera generationer skapat grogrund för misstänksamhet, bitterhet och i många fall hat gentemot väst.
Trötta på att pressas, splittras och utnyttjas av väst bestämmer sig några muslimska ledare för att de en gång för alla ska skaka av sig det västerländska oket och samtidigt skapa en ny världsmakt. Västvärlden ska splittras och först ut är Västeuropa och EU. De ska få erfara vad Irak och Afghanistans befolkning fått utstå: bomber, prickskyttar, lönnmord, övergrepp. Kort sagt: terror. I största hemlighet rekryteras och tränas över tusen män till samma höga förmåga som världens främsta militära elitförband. Deras mål: att störta västvärlden i kaos och på sikt bana väg för en ny muslimsk stormakt.

Operation Saif är en skräckvision i romanform om de möjliga konsekvenserna av organiserad terrorism och den sårbarhet vi själva byggt in i våra samhällen. Det är också en tankeställare till västvärldens medborgare om vad vårt agerande i Mellanöstern kan skapa. Det som kallas The war on terror motverkar alltför ofta sina egna syften eftersom varje terrorist som dödas skapar flera nya.

Erik Lewin har tidigare skrivit Almedalen har fallit som gavs ut sommaren 2015 och fick stor uppmärksamhet. Erik har mer än tjugofem års erfarenhet från underrättelse- och säkerhetsarbete. Som 25-åring rekryterades han till Sveriges hemliga elitförband SIG (numera en del av SOG) när det startades. Det senaste decenniet har Erik Lewin arbetat som säkerhets-rådgivare i bland annat Mellanöstern och Central-asien, och han är numera vd för ett säkerhetsföretag.

Under pseudonymen Adrian Andersson gav Erik Lewin 2012 själv ut boken Operation Scimitar. Operation Saif är en redigerad och omarbetad version av Operation Scimitar. Inte minst har den anpassats efter de senaste årens händelseutveckling.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Operation Saif. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En viktig tankeställare
  -, 19 februari 2021

  Intressant om än lite väl mörk bland annat gällande EU

 2. Spännande som tusan
  -, 9 november 2020

  En skrämmande bra story som nog skulle kunna bli verklighet.

 3. På riktigt .... Denna berättelse glömmer jag aldri
  Kristina Ekenryd, 21 juni 2020

  Helt otroligt bra ..... Kan säga den bästa spänning jag lyssnat till... Tack Erik Lewin

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Erik Lewin