Elva år i fångenskap : kidnappad, inlåst och bortglömd (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2016-06-13
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Christina Norrman
Originaltitel
Finding Me
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
162 g
SAB
Lz Knight, Michelle
ISBN
9789188107152

Elva år i fångenskap : kidnappad, inlåst och bortglömd

(45 röster)  |   Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-06-13
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är en skrämmande, smärtsam historia, men det finns också ett ljus där någonstans och den ger hopp till alla människor som råkat ut för något hemskt. [ ] Den är väldigt driven och den är stark.
- Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

I nästan 11 år var Michelle Knight i Ariel Castros våld, inlåst i hans hus i Cleveland, Ohio. Michelle Knight är en av de tre kvinnor som hölls fången av Ariel Castro i hans hus i Cleveland och hon var hans första offer. Michelle lockades till Castros hem i augusti 2002. Hon var då 21 år. I april 2003 tog Castro sitt andra offer - den knappt 17-åriga Amanda Berry - och ett år senare kidnappade han Gina DeJesus, 14 år.

Den 6 maj 2013 lyckades de tre kvinnorna rymma ur huset. Amanda Berry och Gina DeJesus återförenades snabbt med sina familjer, men Michelle Knight vägrade att träffa sin mamma. De fyra första månaderna i frihet bodde hon i ett boende som hon tilldelats av sociala myndigheter. Sen hon befriades har hon också avstått från att söka upp sin son, i dag 15 år, som adopterades bort av hennes familj under tiden hon var bortrövad.

Berättelsen om de 3 911 dagar som Michelle Knight var inlåst i Ariel Castros hem är en skakande skildring, men historien om hennes liv före bortrövandet är också, minst sagt, gripande. Hennes uppväxt var långt ifrån idyllisk. Om den misshandel hon fick utstå i Castros hus har hon sagt: 'You can't break what is already broken, you can only make it stronger.'
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elva år i fångenskap : kidnappad, inlåst och bortglömd
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Elva år i fångenskap : kidnappad, inlåst och bortglömd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skräck
  HG Wendt, 3 november 2023

  Att barn kan överleva dessa hemska år är förvånansvärt. Hur kan en man bli så fruktansvärt elak och förstöra barns liv under så lång tid är en gåta. Inte alla som klarar av att läsa om denna skräck hos barn.

 2. Fantastisk och hemsk bok
  Ewa , 23 februari 2021

  En bok som griper tag i en från första början. Fast man vet hur historien slutar kan man inte lägga den ifrån sig. Svårt förstå att detta verkligen hänt på riktigt. Full av beundran för att de kunde komma ifrån detta med livet och förståndet i behåll. Man får lite perspektiv på sitt eget liv. Rekommenderas.

 3. Vilken historia ! Klart läsvärd
  Anna-Maria , 19 september 2020

  En fruktansvärd berättelse men så värd att läsa. Tyckte mycket om att man fick lite bakgrund om hur livet varit innan. Sträckläste boken.

 4. Kidnappning och våldtäkt
  L, 2 juni 2020

  Jag tror många av oss har hört talats om den här historien. Många kanske har följt kidnappningen redan från början när Michelle blev kidnappad 2002. Men jag tror att de flesta fick reda på allt som pågick när alla tre flickor blev hittade i 2013. Nu några år senare fick jag reda på vad som hade hänt via Youtube klipp. Jag var helt stum och kunde knappt förstå att allt det här kunde ha pågått under en väldigt lång tid och att ingen lyckades hitta dem.

  Boken är skriven av en av tre tje... Läs hela recensionen

 5. Ännu en gripande läsning som man inte kan släppa
  Rosita Gunilla Carlsson, 9 augusti 2018

  En mycket fängslande och gripande historia om 3 unga flickor som blir kidnappade vid 3 olika tillfällen De blir inlåsta i en sjuk människas hus Historen om hur deras vänskap och stöd till varandra ger dem inre kraft att inte ge upp sin tillvaro
  En bladvändare. Kunde inte sluta läsa förrän boken var slut hade den i handen och läste var jag var och kom åt att läsa. Vid busshållplatsen, på bussen, överallt när jag väntade
  JÄTTEBRA
  Att man också får veta den professsionella hjälp ... Läs hela recensionen

 6. Elva år i fångenskap
  Julia Larsdottir Landgren, 6 december 2017

  Jag läste elva år i fångenskap i en skoluppgift nu i höstas. En väldigt otäck men ändå väldigt bra och svårt och lägga ifrån sig-bok. Michelle skriver boken så man lätt lever sig in i vad de har varit med om tycker jag. Man får veta mer saker hon varit med om till exempel när hon rymde hemifrån och när samt hur hon blev av med vårdnaden av sin son Joey och hur kampen är där inne i monsterhuset, till exempel vad hon får stå ut med. Man får veta att hon blir gravid x antal gånger samt att Ariel... Läs hela recensionen

 7. Superbra!
  Anna, 14 oktober 2017

  Jätte spännande och hemsk bok, kunde inte sluta läsa den. Ofattbart hur en människa kan genomgå något sådant och sedan vara så klok och stark.

 8. En bok som du måste läsa innan du dör
  Aytiii, 27 september 2016

  Alla borde läsa denna bok.
  och om du någonsin är rädd över ditt barn och inte lyckas övertala hen om faror i världen,
  kan jag garantera att denna boken kommer att räcka, för att övertala.

 9. Sträckläst
  E . K (Johanneshov), 26 september 2016

  Helt fantastisk och fruktansvärt hemsk bok.
  Jag hade gärna haft dubbla sidorna, en sån här berättelse hade inte gjort något om det var 800 sidor.
  Fick mig att fundera över vad som är värt nåt här i livet.

 10. En bok som som aldrig går att glömma.
  marie kristianson, 27 juli 2016

  Boken är bra skriven där det ges en helhet i huvudpersonens uppväxt och liv. I boken finns så mycket ondhet, men Michelle är ett bevis på att den mänskliga godheten och oerhörda kraft och styrka trots allt vinner. Man kan inte lägga ifrån sig boken förrän den är slut, och då finns Michelles styrka för alltid i ditt hjärta.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av författarna