Operation Saif (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2017-05-16
Förlag
Bokförlaget NoNa
Dimensioner
180 x 110 x 26 mm
Vikt
236 g
SAB
Hc
ISBN
9789188107206
Operation Saif (pocket)

Operation Saif

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2017-05-16
69
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Västvärldens agerande i Mellanöstern har under flera generationer skapat grogrund för misstänksamhet, bitterhet och i många fall hat gentemot väst. Trötta på att pressas, splittras och utnyttjas av väst bestämmer sig några muslimska ledare för att de en gång för alla ska skaka av sig det västerländska oket och samtidigt skapa en ny världsmakt. Västvärlden ska splittras och först ut är Västeuropa och EU. De ska få erfara vad Iraks och Afghanistans befolkning fått utstå: bomber, prickskyttar, lönnmord, övergrepp. Kort sagt: terror.

I största hemlighet rekryteras och tränas över tusen män till samma höga förmåga som världens främsta militära elitförband. Deras mål: att störta västvärlden i kaos och på sikt bana väg för en ny muslimsk stormakt.

Operation Saif är en skräckvision i romanform om de möjliga konsekvenserna av organiserad terrorism och den sårbarhet vi själva byggt in i våra samhällen. Det är också en tankeställare till västvärldens medborgare om vad vårt agerande i Mellanöstern kan skapa. Det som kallas The war on terror motverkar alltför ofta sina egna syften eftersom varje terrorist som dödas skapar flera nya.

Under pseudonymen Adrian Andersson gav Erik Lewin 2012 själv ut boken Operation Scimitar. Operation Saif är en redigerad och omarbetad version av Operation Scimitar. Inte minst har den anpassats efter de senaste årens händelseutveckling.

Erik Lewin har tidigare skrivit Almedalen har fallit som gavs ut sommaren 2015 och fick stor uppmärksamhet. Erik har mer än tjugofem års erfarenhet från underrättelse- och säkerhetsarbete. Som tjugofemåring rekryterades han till Sveriges hemliga elitförband SIG (numera en del av SOG) när det startades. Det senaste decenniet har Erik Lewin arbetat som säkerhetsrådgivare i bland annat Mellanöstern och Centralasien, och han är numera vd för ett säkerhetsföretag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Operation Saif
  2. +
  3. Hämndens pris

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hämndens pris av Erik Lewin (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Operation Saif. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Verklighets trogen skildring
    Per , 19 juni 2017

    Enormt spännande! verklighets troget och upplevde att författaren visste vad han skrev om. Grep tag i mig oså jag hade nästan svårt att somna. Har även läst Almedalen har fallit av samma författare, även den mycket spännande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erik Lewin