Ett blodigt verk : dokument rörande mördaren Roderick Macrae (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2017-09-28
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Johan Nilsson
Dimensioner
216 x 144 x 27 mm
Vikt
612 g
SAB
Hce
ISBN
9789188107244
Ett blodigt verk : dokument rörande mördaren Roderick Macrae (inbunden)

Ett blodigt verk : dokument rörande mördaren Roderick Macrae

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2017-09-28
39
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nominerad till Bookerpriset.

'Det finns ett sug i berättelsen som gör det omöjligt att lägga ifrån sig boken. (...) Det är både suggestivt, mörkt och intelligent skrivet. Så kryp ner under täcket och läs Ett blodigt verk.'
Magnus Utvik

1869 skedde ett kallblodigt trippelmord i de skotska högländerna. Mördaren, en 17-årig pojke, skrev ner sin historia som här varvas med vittnesmål, polisförhör, frenologisk rapport m.m.

En författare som släktforskar upptäcker ett blodigt drama. Vid sidan av domstolsprotokoll, vittnesmål och polisens utredningar finner han dessutom något helt unikt: en dagbok skriven av den anklagade själv under sin tid i fängelse.

Ett blodigt verk är en psykologisk thriller som utger sig för att vara en sann berättelse. Huvudpersonen, Roderick Macrae, är en ung torparson. Han är född utan framtidsutsikter, men med ett intellekt som skiljer honom från de andra byborna i det lilla kustsamhället i de skotska högländerna. Men det är annat som också gör att han inte tycks passa in. Bybornas åsikter om honom går isär. Det enda alla vet säkert är att han på ett mycket brutalt sätt berövade tre människor livet. Frågan är varför? och kommer han att avrättas?

Graeme Macrae Burnet föddes 1967 i Kilmanrock, Skottland och har studerat litteratur vid Glasgow University. Han har arbetat som lärare och inom media. Ett blodigt verk är hans andra bok och den nominerades till det prestigefyllda Man Booker Prize.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett blodigt verk : dokument rörande mördaren Roderick Macrae
  2. +
  3. Ett blodigt verk: dokument rörande mördaren Robert Macrae

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett blodigt verk: dokument rörande mördaren Rob... av Graeme MacRae Burnet (pocket).

Köp båda 2 för 94 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ett blodigt verk : dokument rörande mörda...