Ett blodigt verk : dokument rörande mördaren Roderick Macrae (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (328.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Niklas Falk
Utgivningsdatum
2017-11-01
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Johan Nilsson
ISBN
9789188107404

Ett blodigt verk : dokument rörande mördaren Roderick Macrae Ljudbok

(2 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2017-11-01

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
1869 skedde ett kallblodigt trippelmord i de skotska högländerna. Mördaren, en 17-årig pojke, skrev ner sin historia som här varvas med vittnesmål, polisförhör, frenologisk rapport m.m.
En författare som släktforskar upptäcker ett blodigt drama. Vid sidan av domstolsprotokoll, vittnesmål och polisens utredningar finner han dessutom något helt unikt: en dagbok skriven av den anklagade själv under sin tid i fängelse.
Ett blodigt verk är en psykologisk thriller som utger sig för att vara en sann berättelse. Huvudpersonen, Roderick Macrae, är en ung torparson. Han är född utan framtidsutsikter, men med ett intellekt som skiljer honom från de andra byborna i det lilla kustsamhället i de skotska högländerna. Men det är annat som också gör att han inte tycks passa in. Bybornas åsikter om honom går isär. Det enda alla vet säkert är att han på ett mycket brutalt sätt berövade tre människor livet. Frågan är varför? och kommer han att avrättas?

Graeme Macrae Burnet föddes 1967 i Kilmanrock, Skottland och har studerat litteratur vid Glasgow University. Han har arbetat som lärare och inom media. Ett blodigt verk är hans andra bok och den nominerades till det prestigefyllda Man Booker Prize.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »