Hunger (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2018-06-13
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Jimmy Hofsö
Originaltitel
The Hunger
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
649 g
SAB
Hce
ISBN
9789188107558
Hunger (inbunden)

Hunger

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-06-13
197
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efter det ödesdigra beslutet att pröva en ny genväg västerut befinner sig Donnerkaravanen, sammanlagt nittio personer - män, kvinnor och barn - på randen till en katastrof. En rad missöden har förföljt dem ända sedan den dag i juni 1846, då de startade sin resa från Springfield, Illinois, på väg mot Kalifornien. Krympande matförråd, osämja och en liten pojkes mystiska försvinnande - och död - har drivit de resande till vansinnets gräns. De kan inte undkomma känslan av att någon -- eller någonting -- förföljer dem. De kämpar för sin överlevnad i de förrädiska bergen, i den glödande hetta som får sanden att koka, i snöovädret som fryser deras oxar till is på stället, alltmedan den osynliga ondskan växer omkring dem -- och inom dem.

När fler personer i gruppen oförklarligt försvinner måste de som är kvar fråga sig vad det är som väntar på dem där uppe i bergen, något osaligt ... och mycket hungrigt.

Hunger bygger på en sann historia som i Alma Katsus händer fått en oväntat kuslig twist. "The Donner party", eller Donnerkaravanen, skulle korsa USA från öst till väst, 1846. Av de ursprungliga 90 karavanmedlemmarna - varav mer än hälften var barn - anlände endast 45 till Kaliforninen med livet i behåll. Den ödesdigra historien om Donnerkaravanen innehåller alla ingredienser som behövs för att borra in klorna i hjärnans mörkaste vrår - desperation, kannibalism, mytbildning och ett ofrånkomligt öde som hotfullt tornar upp sig i fjärran.

Alma Katsu har en trilogi bakom sig, men har också skrivit kritik i Publishers Weekly och artiklar i The Huffington Post. Innan hon debuterade som författare arbetade hon som analytiker inom den amerikanska underrättelsetjänsten. Hon är bosatt utanför Washington, D.C. med sin man.

"Väldigt, väldigt kuslig och svår att lägga ifrån sig. Avråder från läsning efter mörkrets inbrott."
- Stephen King

"Hennes skildring av pionjärernas gryende insikt om att döden väntar, oavsett om de fortsätter framåt, stannar kvar eller vänder om, är ruskigt bra."
- The Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hunger
 2. +
 3. Torkans år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Torkans år av Roland Buti (häftad).

Köp båda 2 för 374 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hunger. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Skräckromantik
  Mona Olsen, 20 april 2019

  Eftersom boken "Hunger" grundar sig på verkliga händelser och berör människors handlande under extrema omständigheter, tyckte jag den verkade intressant. Jag hade alltså ingen aning om att Alma Katsu är en s.k. skräckförfattare, när jag börjar läsa boken. Tyvärr var de övernaturliga inslagen bara konstiga och löjliga enligt mitt sätt att se det, så jag tappade helt intresset för boken och lade undan den efter några kapitel.

 2. Med livet som insats
  Kerstin i Kalix, 15 oktober 2018

  Den var riktigt intressant, inte minst för att några av breven som skickades under resan till Kalifornien finns bevarade. Under den här resan var det inte indianerna, som var sällskapets fiende utan hungern och några av dem själva, som började mörda. Alla kom inte fram levande. Det hade varit intressant att få veta vad som hände de överlevande i Kalifornien 1847.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Alma Katsu

Bloggat om Hunger