Narconomics: konsten att driva en drogkartell (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2018-05-31
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Ulrika Miranda
Originaltitel
Narconomics
Dimensioner
210 x 145 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Qb,Oepa,Ohib
ISBN
9789188107572
Narconomics: konsten att driva en drogkartell (häftad)

Narconomics: konsten att driva en drogkartell

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-05-31
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Allt som drogkartellerna gör för att överleva och bli framgångsrika har de lånat från storföretagen. Historien om knarkhandeln ur ett managementperspektiv är en vinkling som hittills varit outforskad. Tom Wainwrights Narconomics är en bok utöver det vanliga och samtidigt en avslöjande skildring som ger nya perspektiv på bekämpningen av narkotikahandeln.

Knarkhandeln har utvecklats till en världsomspännande mångmiljardindustri. Hur drivs denna ljusskygga verksamhet egentligen? Det enda sättet att förstå drogkartellerna, enligt Tom Wainwright, är att tillämpa ekonomiska förklaringsmodeller.

Allt som kartellerna inom narkotikahandeln gör för att överleva och blomstra har de lärt sig av storföretagen: varumärkesprofilering av Mc Donald's, kontrollen över logistikkedjan av Walmart och diversifiering av Coca-Cola. Knarkhandeln har utvecklats till en världsomspännande mångmiljardindustri. Nu är det dags för våra politiker och rättsliga instanser att betrakta denna marknad ur ett ekonomiskt perspektiv.

Narconomics är kryddad med möten med knarkbaroner, fattiga kokabönder på hemliga odlingar i Anderna, korrupta ledare i maktens korridorer, journalister med ett pris på sitt huvud, gängledare som styr sina imperier från insidan av farliga fängelser och de unga lejda mördarna på städernas gator. Det är personligt och underhållande skrivet av en skicklig och modig journalist.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Narconomics: konsten att driva en drogkartell
  2. +
  3. Tio skäl att genast radera dina sociala medier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tio skäl att genast radera dina sociala medier av Jaron Lanier (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Narconomics: konsten att driva en drogkar...