Tusen bitar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2018-08-17
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
215 x 143 x 25 mm
Vikt
589 g
SAB
Hc
ISBN
9789188107718
Tusen bitar (inbunden)

Tusen bitar

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-17
172
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det här är en berättelse om kärlek - men också om hat. Om kärlek mellan två män och om människorna som hatar den kärleken kraftfullt. Och om vad som händer när deras vägar kolliderar.

Nils och Benke kämpar för att kunna leva tillsammans på samma villkor som vilket annat kärlekspar som helst. Men det tar emot - inte minst Nils far visar öppet sitt missnöje.

Robert och Ebba är gifta men glider allt längre isär. Robert finner utlopp för sin ångest genom sitt intensiva homohat på nätet medan Ebba försöker hitta en tillräckligt bra ursäkt till varför hon stannar kvar.

Tusen bitar är ett starkt relationsdrama om vad som händer när den man älskar plötsligt rycks ifrån en och man blir ensam kvar. Och en del av den älskade lever kvar i någon annan. Någon som hellre hade dött än frivilligt tagit emot det som gavs.

Marcus Jarl har tidigare publicerat krönikor i Expressen, Tidningen Mums, debatterat i Dagens Nyheter och skriver nu om film och musik i tidningen QX. Till vardags arbetar han som sjuksköterska på neonatalavdelningen på Södersjukhuset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tusen bitar
 2. +
 3. Till minne av en villkorslös kärlek

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till minne av en villkorslös kärlek av Jonas Gardell (inbunden).

Köp båda 2 för 351 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Tusen bitar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Absolut läsvärd!
  Lotta, 19 december 2018

  Den här boken gör mig både arg, ledsen och glad samtidigt. Arg för att det faktiskt finns så urbota genomkorkade och ointelligenta människor som hatar allt dom inte förstår eller som känns främmande. Ledsen för det som går förlorat, och för det som man inte säger innan allt är försent. Glad för att det ändå finns ett hopp, ett ljus och att livet trots allt går vidare, hur mörkt det än verkar.
  En bra och viktig bok som på ett enkelt sätt, utan stora gester eller stora ord, beskriver kärlek, fördomar, förlust och saknad. Läs den!!

 2. Stark och gripande berättelse
  Maja, 14 september 2018

  Tusen Bitar av Marcus Jarl
  -----
  När jag först höll denna bok i mina händer, tyckte jag att den hade jättesnyggt omslag! Ett männskohjärta omslingrad av en svart orm och så hette den Tusen Bitar. Jag tänkte vad är det som kan hända i den?? Man kunde aldrig ana vad som väntade i boken! Tusen Bitar gör att jag vill gråta, älska, skrika vara arg allt på en och samma gång! Tårarna gick inte hålla tillbaka! Men boken är så mycket mer, en saga om kärlek och hat. Marcus beskrivningar av k... Läs hela recensionen

 3. En berörande debut!
  Johannasbokhylla, 29 augusti 2018

  Tårarna gick inte att hålla tillbaka. Marcus Jarl har skrivit en gripande berättelse om det motstånd ett homosexuellt par får, hur mycket hat som finns i samhället och att inte bli accepterad av de närmaste.

  Denna bok är ett måste för alla till höstens läsning, lämnar ingen oberörd och dessutom en otroligt vacker bok att ha i hyllan.

 4. Gripande och intressant läsning
  Villivonkansbooks (Örebro), 26 augusti 2018

  Nils och Benke kämpar för att kunna leva ihop som vilket par som helst. Men de möter på motstånd från många håll, inte minst från Nils pappa. Robert och Ebba är gifta men glider allt mer isär. Robert finner utlopp för sitt intensiva böghat på nätet, medan Ebba försöker hitta en ursäkt till varför hon stannar kvar. 🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴
  Tusen bitar är en stark och intensiv roman som berörde mig på djupet... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Marcus Jarl

Bloggat om Tusen bitar