Tatueraren i Auschwitz (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-11-09
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Tomas Håkanson
ISBN
9789188107909
Tatueraren i Auschwitz (e-bok)

Tatueraren i Auschwitz (e-bok)

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-11-09

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som märkts ut för att de ska få "leva", det vill säga arbeta sig till döds i stället för att gasas ihjäl direkt. Lale stålsätter sig och utför sin uppgift med mekanisk effektivitet, men en dag står en ung kvinna framför honom - och när han möter hennes blick gör hans hjärta en volt i bröstet. Han blir blixtförälskad och bestämmer sig för att inte bara överleva lägret själv, utan också se till att den unga kvinna han just ska tatuera också ska göra det. Hennes namn är Gita.

Lale inser tidigt vilket öde han och de andra i lägret är på väg att möta, men han bestämmer sig ändå för att leva livet fullt ut och bevara sin värdighet. Den gnistan tänder även Gita och en oförglömlig kärlekshistoria som övervinner koncentrationslägrets omänskliga förhållanden tar sin början.

Heather Morris är född i Nya Zeeland men bor numera i Melbourne, Australien. 2003 presenterades hon för en "äldre gentleman", som sades ha en historia att berätta. Dagen hon mötte Lale Sokolov förändrade bådas liv och allteftersom deras vänskap växte anförtrodde Lale Heather Morris sina innersta hemligheter ur sitt liv som lägerfånge och tatuerare. Berättelsen blev så småningom hennes debutroman, Tatueraren från Auschwitz, som fått ett fantastiskt mottagande och alltjämt stigande försäljningssiffror. Heather Morris gestaltar Lale och Gitas kärlekshistoria trovärdigt och ömsint. Bara det faktum att förälskelse och kärlek kan uppstå och överleva i förintelselägret Auschwitz gör den här berättelsen unik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tatueraren i Auschwitz. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Början och slutet
    Rebecca, 10 november 2019

    Det tog ett tag att komma in i boken. Riktigt bra blev den sista tredjedelen och då förstod jag värför den första delen är skriven som den är. En historia ur ett annat perspektiv, demsom överlevde och hur....

  2. En otrolig men likaväl sann berättelse.
    BOF, 4 januari 2019

    En gripande berättelse om hur kärleken kan övervinna allt. Det låter som en klyscha men i denna berättelse stämmer det verkligen. Den ställer också en antal frågor på sin spets. Överleva till varje pris? En bok som borde läsas av alla.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Heather Morris