LAS Handboken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
589
Utgivningsdatum
2017-11-01
Upplaga
8
Förlag
Lars Åhnberg AB
Dimensioner
215 x 150 x 40 mm
Vikt
873 g
ISBN
9789188121134
LAS Handboken (häftad)

LAS Handboken

Häftad Svenska, 2017-11-01
439
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den nya utgåvan av välkända "LAS-Handboken" är en utförlig paragrafvis kommentar till lagen om anställningsskydd (LAS) i aktuell lydelse den 1 juli 2017.

Författarna beskriver ingående den praktiska tillämpningen av anställningsskyddslagen. Boken är väl lämpad som handbok för jurister, advokater, fackliga ombudsmän och personalhandläggare samt som prisvärt referensmaterial vid utbildning.

Från den utförliga innehållsförteckningen hittar du lätt fram till rätt textavsnitt och får svar på dina frågor.

AD-praxis - som är så betydelsefull för LAS-tillämpningen - redovisas genom kortreferat av mer än 700 AD-domar. För att läsaren ska slippa onödigt bläddrande är AD-referaten insprängda i kommentartexten i anslutning till respektive lagparagraf.

Den åttonde upplagan har uppdaterats av Sören Öman, ordförande i Arbetsdomstolen. Uppdateringen innebär att lag- och kommentartext samt rättsfallsreferat har justerats och kompletterats med hänsyn till material som tillkommit sedan den sjunde upplagan.

Bland nyheterna kan nämnas de nya reglerna om tidsbegränsade anställningar från maj 2016. Ett 90-tal nya rättsfall från perioden november 2012 - juni 2017 har också lagts till; AD-domar till och med AD 47/2017 har beaktats.

Lars Åhnberg har tidigare verkat som förbundsjurist i ett LO-förbund och har mångårig erfarenhet av den praktiska tillämpningen av anställningsskyddslagen. Det är utifrån den erfarenheten som LAS-Handboken är skriven - i första hand för dem som på arbetsplatserna ska använda lagen i praktiken.

Sören Öman är ordförande i Arbetsdomstolen och ersättare i Nämnden mot diskriminering. Han verkar dessutom som utredare, skiljeman, författare och föreläsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. LAS Handboken
  2. +
  3. Arbetsrätt för chefer, fackliga företrädare och kvalitetsansvariga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsrätt för chefer, fackliga företrädare och... av Bo Wiklund (häftad).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om LAS Handboken