Bullerbysyndromet : berättelser från Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2015-11-10
Upplaga
1
Förlag
Volante
Medarbetare
Ander, Martin (form)
Illustratör/Fotograf
Martin Ander
Dimensioner
220 x 146 x 17 mm
Vikt
454 g
ISBN
9789188123107
Bullerbysyndromet : berättelser från Sverige (inbunden)

Bullerbysyndromet : berättelser från Sverige

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2015-11-10
189
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Under 1900-talet förvandlades ett frostbitet, svältdrabbat och avfolkat kungarike i närheten av polcirkeln till en välfärdsstat med den högsta levnadsstandarden i världen. Svensk ingenjörskonst, svensk välfärd och svenska blondiner gjorde omvärlden blågul av avund. Vissa skrämdes kanske av statsapparatens inflytande över medborgarnas liv och de höga skatterna, men betydligt fler såg Sverige som en mönsterstat.

Det fanns till och med de, främst tysktalande, som höjde vårt land till sådana orimliga höjder att deras fascination fick ett syndrom uppkallat efter sig: Bullerbysyndromet. Syndromets främsta kännetecken är en överdrivet positiv syn på vår natur och vårt samhällsbygge.

I Bullerbysyndromet reser journalisten Lars Berge kors och tvärs genom vårt avlånga land för att ta reda på vad som egentligen hände med den Bullerby som en gång såg sig som världsledande inom praktiskt taget allt. Var den kanske bara en dröm? Eller fanns den på riktigt? Vi möter Sveriges mest beundrade person, gänget bakom Sveriges nya logotyp och vi möter mannen som är övertygad om att den mest omskakande händelsen i landets historia har mörklagts av utländsk säkerhetstjänst.

*

Lars Berge a r fo dd 1974 och uppvuxen i Umea . Han a r journalist, filmare och fo rfattare. Han ligger bakom flera uppma rksammade dokumenta rfilmer och a r en i kollektivet bakom radioprogrammet Mammas nya kille. Hans roman Kontorsninja (2013) har hyllats av kritiker och o versatts till flera spra k.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bullerbysyndromet : berättelser från Sverige
  2. +
  3. Vargattacken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vargattacken av Lars Berge (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Berge