Galen i insekter : en berättelse om småkrypens magiska värld (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2016-04-12
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Helena Sjöstrand Svenn, Gösta Svenn
Originaltitel
A Buzz in the Meadow
Medarbetare
Bird, Louise (form) / Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
220 x 150 x 23 mm
Vikt
650 g
SAB
Ugjba
ISBN
9789188123152
Galen i insekter : en berättelse om småkrypens magiska värld (inbunden)

Galen i insekter : en berättelse om småkrypens magiska värld

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-04-12
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Från författaren till succén Galen i humlor

Jag vill få dig att betrakta vår värld med nya ögon, förmå dig att gå ut i din trädgård eller i en park och ställa dig på knä och titta. Det finns så mycket att se. Om du tittar tillräckligt nära kan du inte undgå att uppskatta den dyrbara, outforskade prakt som livet på planeten jorden är. Om vi lär oss att sätta värde på det vi har, kanske vi kan hitta ett sätt att behålla det.

Galen i insekter är berättelsen om hur biologiprofessorn Dave Goulson med en stor portion passion (och viss galenskap) förvandlade en nergången gård på den franska landsbygden till ett insektsparadis.

Bland de små invånarna på vår planet döljer sig oändligt stora äventyr. Här får du lära dig hur skalbaggar hittar en partner, varför husflugor faktiskt är viktiga, vad fjärilens fläckar betyder, om trollsländors sexliv och mycket annat du inte visste att du ville veta om insekternas magiska värld.

*

Dave Goulson är professor i biologi vid University of Sussex. Han har alltid varit besatt av naturen från barndomens insekts- och växtsamlande till vuxenlivets banbrytande forskning om humlans hemligheter och envisa kamp för artens överlevnad.

Sagt om Dave Goulsons Galen i humlor:

"Det var inte igår som jag längtade efter en fackbok om kvällarna. Men med Dave Goulsons Galen i humlor har det hänt! Genom att utgå från den lilla, strävsamma humlan har Goulson lyckats få mig att förstå långt större sammanhang, och samtidigt fascineras djupt över vår visa natur. Läs och förundras!"
Tidningen Vi

"Denna hyllade skildring spänner över många olika ämnen: kärleken till naturen, känsligheten hos våra ekosystem, klimatförändringar och miljöpåverkan, vad och hur vi odlar och äter samt humlans många hemligheter."
Dagens Nyheter

"Galen i humlor är både en rik bok och dov varningsklocka."
Göteborgs-Posten

"Galen i humlor är både väsentlig och faktarik: man lär sig massor och häpnar många gånger. Ämnet underhåller just genom att vara på allvar och allvaret djupnar ju längre man läser." Svenska Dagbladet

"Jag kan verkligen inte påstå att jag längtat efter att få veta mer om humlor, som jag just ingenting visste om. Men Dave Goulsons bok är oavbrutet underhållande och förmedlar osannolikt mycket kunskap. Läs den!"
Corren
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Galen i insekter : en berättelse om småkrypens magiska värld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Du blir som ett barn på nytt:" din blick klarnar"
  Birgit Ray, 29 mars 2019

  Han tar oss i handen och vandrar med oss ut i sin trädgård och fyller oss med den magi som vi kunde känna som barn inför en fjäril eller stor tjock humla. Men som en god far berättar han för oss sammanhangen och blicken klarnar.
  Jag sträckläste boken på två dagar. Det var som att läsa den värsta deckare. Trots att jag alltid varit naturintresserad, men kanske mest med intresse av evolutionen läst och dykt i havet, blev denna bok som en ny uppenbarelse.
  Läs den!

 2. Vetenskap skrivet populärvetenskapligt
  Sara Lotta Inger Isberg (Fjärdhundra, Enköping), 7 augusti 2018

  Eftersom jag är intresserad av artbestämning av insekter och deras ekologi (del i ekosystem), så motsvarande tyvärr inte boken mina förväntningar. Kanske var det missvisande information om boken, eller så feltolkade jag den informationen.
  För den som är intresserad av ett lättare vetenskapligt beskrivning av insekter är boken nog lämplig.

 3. Måstebok om ett liv med insekter

  Efter författarens bok om humlor så får vi har en bred presentation av många olika insektsgrupper, och hur ett liv med insekter bjuder på nya upptäckter varje dag.

 4. Dave Gaulson bryr sig om vår och insekternas värld
  Kenneth Wiberg, 18 maj 2016

  En lättsamt och drivet skriven bok om der allvarliga läget när det gäller insekter, polinering och hur jorden riskeras att i allt snabbare takt förödas. Man blir gripen och väntar på vad nästa sida har att erbjuda. Kuriosainslag med upptäckterna på författarens morgonlöpning. Rekommenderas varmt till envar som bryr sig om moder Gaia. Kenneth Wiberg.

 5. Överraskande trevlig bok.
  lsnrkr, 11 maj 2016

  Synd att den inte innehöll några illustrationer. I övrigt en riktigt trevlig bok, välskriven och lite småskojig.
  Jag är inte särskilt intresserad av insekter, bara en vanlig sydsvensk tjej med sommarstuga men jag lärde mig en hel del genom lättsam läsning.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Dave Goulson