Bullerbysyndromet (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2015-11-10
Förlag
Volante
ISBN
9789188123305
Bullerbysyndromet (e-bok)

Bullerbysyndromet (e-bok)

Berättelser från Sverige

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-11-10
139
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Under 1900-talet förvandlades ett frostbitet, svältdrabbat och avfolkat kungarike i närheten av polcirkeln till en välfärdsstat med den högsta levnadsstandarden i världen. Svensk ingenjörskonst, svensk välfärd och svenska blondiner gjorde omvärlden blågul av avund. Vissa skrämdes kanske av statsapparatens inflytande över medborgarnas liv och de höga skatterna, men betydligt fler såg Sverige som en mönsterstat.

Det fanns till och med de, främst tysktalande, som höjde vårt land till sådana orimliga höjder att deras fascination fick ett syndrom uppkallat efter sig: Bullerbysyndromet. Syndromets främsta kännetecken är en överdrivet positiv syn på vår natur och vårt samhällsbygge.

I Bullerbysyndromet reser journalisten Lars Berge kors och tvärs genom vårt avlånga land för att ta reda på vad som egentligen hände med den Bullerby som en gång såg sig som världsledande inom praktiskt taget allt. Var den kanske bara en dröm? Eller fanns den på riktigt? Vi möter Sveriges mest beundrade person, gänget bakom Sveriges nya logotyp och vi möter mannen som är övertygad om att den mest omskakande händelsen i landets historia har mörklagts av utländsk säkerhetstjänst.

*

Lars Berge är född 1974 och uppvuxen i Umeå. Han är journalist, filmare och författare. Han ligger bakom flera uppmärksammade dokumentärfilmer och är en i kollektivet bakom radioprogrammet Mammas nya kille. Hans roman Kontorsninja (2013) har hyllats av kritiker och översatts till flera språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »