Miljonprogram för kunskap : en bok om hur vi klarar sysselsättningen och förmedlar de kunskaper som behövs på framtidens arbetsmarknad (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2015-11-27
Upplaga
1
Förlag
Sanandaji AB
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
27 g
SAB
O
ISBN
9789188123312

Miljonprogram för kunskap : en bok om hur vi klarar sysselsättningen och förmedlar de kunskaper som behövs på framtidens arbetsmarknad

Häftad,  Svenska, 2015-11-27
187
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En bok om hur vi klarar sysselsättningen och förmedlar de kunskaper som behövs på framtidens arbetsmarknad.

Nima Sanandaji är teknologie doktor vid KTH och samhällsdebattör. Han har skrivit flertal rapporter och böcker om frågor som integration, entreprenörskap, Sveriges globala attraktionskraft och innovationspolitik.

*

"I denna bok lyfter Nima Sanandaji övertygande fram vuxenutbildningen som en viktig pusselbit att satsa på för en starkare kunskapekonomi - samt vad som krävs för att en sådan satsning ska bli framgångsrik." - Gabriel Heller Sahlgren, forskningschef för Centre for the Study of Market Reform samt forskare vid Institutet för Näringslivsforskning.

"Den svenska arbetsmarknaden står inför en mängd strukturella utmaningar. Ny teknik ökar ständigt produktiviteten men leder också i det korta perspektivet till arbetslöshet och matchningsproblem. Nima Sanandajis bok illustrerar och förklarar det dilemmat, men pekar också ut hur satsning på utbildning kan skapa ett minskat utanförskap." - Christian Sandström, docent vid Chalmers och forskningsinstitutet Ratio.

"Läkare, toppchefer och kunskapsintensiva företag har varit pionjärer i att se värdet i vuxenutbildning som komplement till utbildning i ung ålder. I denna bok kan du läsa om varför fler borde följa i deras fotspår. Näringsliv, politik och enskilda individer har alla mycket att tjäna på investeringar i vidareutbildning i vuxen ålder." - Li Jansson, branschansvarig Utbildningsföretagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Miljonprogram för kunskap : en bok om hur vi klarar sysselsättningen och förmedlar de kunskaper som behövs på framtidens arbetsmarknad
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nima Sanandaji