Vårt matematiska universum : mitt sökande efter den yttersta verkligheten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
498
Utgivningsdatum
2016-12-27
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Pär Svensson
Originaltitel
Our Mathematical Universe - My Quest for the Ultimate Nature
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Illustratör/Fotograf
Jonas Lindén
Dimensioner
177 x 110 x 30 mm
Vikt
310 g
ISBN
9789188123749
Vårt matematiska universum : mitt sökande efter den yttersta verkligheten (pocket)

Vårt matematiska universum : mitt sökande efter den yttersta verkligheten

(29 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-12-27
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
»Fysiken är det yttersta intellektuella äventyret, ett försök att förstå universums djupaste mysterier. Fysik handlar inte om att ta något spännande och göra det tråkigt. Tvärtom hjälper fysiken oss att se klarare och får världen omkring oss att framstå i hela sin förunderliga skönhet.« Max Tegmark.

Max Tegmark tar i Vårt matematiska universum med oss på en svindlande resa i fysikens, astronomins och matematikens fascinerande värld. En av hypoteserna vi möter är att vår verklighet är en matematisk struktur, en annan att det existerar oändligt många parallella universum och därmed oändligt många du.

Genom att kombinera populärvetenskap och banbrytande forskning förklarar Tegmark på ett tillgängligt sätt sina teorier. Han redogör också för överraskande framgångar och motgångar som format hans liv som forskare, från uppväxten i en stockholmsförort till livet som kontroversiell professor i USA.

Den här oavbrutet fängslande boken har mottagits med stort intresse och hyllats av några av världens mest framstående forskare och matematiker.

Det Max Tegmark skriver om påminner om science fiction när den är som bäst men verkligheten överträffar dikten. Välkommen till Max Tegmarks universum!

Max Tegmark fö ddes 1967 och vä xte upp i Stockholm. Han har kallats vä rldens smartaste svensk och är idag professor i fysik vid MIT, Massachusetts Institute of Technology, i USA.

»Hisnande och provokativt om de yttersta frågorna. En nödvändig bok för dig som någon gång funderat på varifrån allt kommer.« Professor Ulf Danielsson, fysiker och författare till Den bästa av världar

»Om [Tegmark] har fel betyder det att fysiken en dag kommer att köra fast. Har han rätt finns det ingen vägspärr. Och vi kan fortsätta använda böcker som Vårt matematiska universum för att smörja vår egen kreativitet och fantasi.« Aftonbladet

»Det här är populärvetenskap när den är som bäst dynamisk, dramatisk och lättillgänglig ... Briljant argumentation, ett vackert språk och tankeväckande om vår existens allra största mysterier.« The New York Times

»Max Tegmarks Vårt matematiska universum (skickligt översatt av Pär Svensson) representerar verkligen dagens fysik och inte gårdagens. Den är pedagogisk, avantgardistisk och oförvägen.« Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vårt matematiska universum : mitt sökande efter den yttersta verkligheten
 2. +
 3. Liv 3.0 : Att vara människa i den artificiella intelligensens tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv 3.0 : Att vara människa i den artificiella ... av Max Tegmark (häftad).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vårt matematiska universum : mitt sökande efter den yttersta verkligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och pedagogisk
  Per Johansson, 21 februari 2022

  Lättläst och medryckande utan att för den skull vara ovetenskapligt skriven. Bra med en fysiker som kan skriva på ett personligt och engagerande sätt.

 2. Fantastisk bra bok om hur allting kanske fungerar!
  Ulltand, 1 mars 2021

  Så bra att jag läste den två gånger i rad. Jag skulle inte säga att den är lättläst rak igenom men Tegmark lyckas ändå förklara de mest spännande teorierna för en lekman.

 3. Man kan förstå det ofattbara
  Rasmus (Österlen), 8 juni 2018

  Mycket bra skriven med ett enkelt språk för ett svårt ämne.
  Författaren har verklig lyckats och han smittar av sin egen glädje.

 4. Tack Max!
  Ernst Leif Björklund, 23 april 2018

  En mycket intressant bok för oss som försöker förstå hur vårt universum bildats efter the Big Bang, men även hur forskarna tänker sig förekomsten av andra multiversum utanför vårt eget. Men Max Tegmark beskriver även allt om mikrokosmors byggstenar atomerna och kvantfysiken. Här får du 498 sidor med spännande läsning.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Max Tegmark