Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
558
Utgivningsdatum
2017-01-26
Upplaga
3
Förlag
Volante
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
178 x 110 x 35 mm
Vikt
345 g
SAB
Ueaa
ISBN
9789188123770

Nästan allt om människan

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2017-01-26
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  159
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  39
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad har format homo sapiens till den art vi är idag? En art som byggt upp avancerade samhällen, lärt sig bota sjukdomar och lyckats tämja naturen. Men också en art som ständigt grubblar över varför vi är här.

Johan Frostegård berättar kunnigt och läsvärt mänsklighetens stora berättelse. I en elegant kombination av humaniora, biologi och kulturhistoria ger han nya perspektiv på homo sapiens uppkomst och utveckling.

Människan har under hela sin existens påverkats av både kultur och natur för att bli vad hon är, men kan denna utveckling också säga oss något om vart vi är på väg?

Johan Frostegård är forskare, författare och professor i medicin. Han är överläkare vid Karolinska universitetssjukhuset, men har också skrivit romaner och är aktiv som uppfinnare.

En läsvärd och lärorik bok ...Ett imponerande försök att betrakta hela människans tillstånd. Professor Georg Klein
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nästan allt om människan
 2. +
 3. Saudade : Att längta bort och hem på samma gång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saudade : Att längta bort och hem på samma gång av Henrik Brandão Jönsson (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nästan allt om människan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. not the fittest book
  Lars Henning, 23 oktober 2017

  Det fanns några intressanta och till och med fascinerande ögonblick under bokens läsning. Kapitlet "en svensk galenskap" är ett av några exempel . Men som helhet är Frostegårds bok och skrivstil alldeles för spretig och hoppande. Meningar är som nedskrivna under ett samtal med onödiga och vilseledande inhopp och avbrott. Texten kunde kortas ner betydligt. Utan medicinska och anatomiska kunskaper kan man på sina ställen inte fatta texten då vissa termer inte förklaras med bild eller definition... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Frostegård