Liv 3.0 : att vara människa i den artificiella intelligensens tid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
462
Utgivningsdatum
2017-10-05
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Gösta Svenn, Helena Sjöstrand Svenn
Originaltitel
Life 3.0; Being Human in the Age of Artificial Intelligens
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
222 x 154 x 35 mm
Vikt
850 g
SAB
Pud
ISBN
9789188123985
Liv 3.0 : att vara människa i den artificiella intelligensens tid (inbunden)

Liv 3.0 : att vara människa i den artificiella intelligensens tid

(46 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-10-05
219
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det här är en fascinerande guide till alla utmaningar och val i vår strävan efter en fantastisk framtid för liv, intelligens och medvetande på jorden och långt ut i rymden. Elon Musk, grundare av SpaceX och Tesla Motors Alla bör fråga sig vad vi nu kan göra för att dra fördel av framtidens AI, och undvika riskerna. Detta är vår tids viktigaste samtal och Tegmarks tankeväckande bok hjälper dig i det samtalet. Professor Stephen Hawking Välkommen till det viktigaste samtalet just nu. Artificiell intelligens är inte längre science fiction. Den är ett faktum och den förändrar våra liv och vårt samhälle. Max Tegmark har skrivit ett blivande standardverk om mänsklighetens framtida existens. Är det troligt att vi kommer att skapa övermänsklig intelligens? Hur bör vårt rättsväsende hantera autonoma system? Hur slår automatiseringen? Detta är brännande frågor som vi alla behöver adressera: Om vi skapar en övermänsklig intelligens, skulle det då vara möjligt att kontrollera den? Kan vi över huvud taget försäkra oss om att användningen av AI gynnar oss? Max Tegmark betraktar dessa frågor ur sitt unika perspektiv och väljer bort både teknikskepticism och digital utopi vi behöver en rationell medelväg för att kunna navigera vår spektakulära framtid. Den makalösa kraft som den artificiella intelligensen har släppt loss medför att de kommande tio åren kan bli mänsklighetens bästa eller värsta. Tegmark har gjort den mest insiktsfulla och allra roligaste utforskningen av AI:s konsekvenser som jag någonsin har läst. Du har en högtidsstund framför dig. Professor Erik Brynjolfsson, chef för MIT Initiative on the digital economy och medförfattare till Den andra maskinåldern Tegmarks nya bok är en genomtänkt guide till vår tids viktigaste samtal om hur vi ska skapa en välvillig framtida civilisation, när vi nu smälter samman vårt biologiska tänkande med en ännu större intelligens som vi själva har skapat. Ray Kurzweil, uppfinnare och framtidsforskare, författare till The singularity is near Tegmark strävar efter att bidra till ett brett samtal om vilken sorts framtid vi som art vill skapa. Även om ämnena han tar upp AI, kosmologi, värdegrunder och till och med egenskaperna hos medvetna upplevelser kan vara besvärliga presenterar han dem på ett sätt som inte avskräcker utan bjuder in läsaren. Nick Bostrom, grundare av Future of humanity institute vid universitetet i Oxford, författare till Superintelligens Det här är en stimulerande bok som kommer att förändra vårt sätt att tänka när det gäller AI, intelligens och mänsklighetens framtid. Bart Selman, professor i datavetenskap, Cornell University Som framstående fysiker och ledare för Future of Life Institute har Max Tegmark fått en unik position att ge läsaren inside information om vår tids viktigaste problem, på ett sätt som är lättillgängligt utan att vara fördummande. Jaan Tallinn, Skypes medgrundare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Liv 3.0 : att vara människa i den artificiella intelligensens tid
 2. +
 3. Liv 3.0 : Att vara människa i den artificiella intelligensens tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv 3.0 : Att vara människa i den artificiella ... av Max Tegmark (häftad).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Liv 3.0 : att vara människa i den artificiella intelligensens tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. INTE FÖR NYBÖRJARE.
  Saeed Asaad, 17 januari 2020

  Boken är bra men det mycket sidor och ibland känns att det är meningslös att läsa boken, Jag tycker att alla Som vill veta mer eller gillar teknik och IT KANSKE kommer att älska boken.

 2. Mycket intressant, men...
  -, 30 januari 2019

  Mycket initierat om ett intressant och aktuellt ämne. Men översättningen störde så pass att jag bytte till engelska upplagan. Rekommenderar den istället.

 3. Redan en klassiker
  Kjell J, GubboIT, 30 augusti 2018

  Är inte en lärobok i AI utan beskriver på ett fängslande sätt vad AI leda till på lång (mycket lång) och kort sikt.

 4. Svindlande perspektiv
  Lena Asker, 21 juni 2018

  Att jag, en gammal humanist, lyckades läsa och fängslas så mycket som jag gjorde i denna bok full av kvarkar, rymdstoft och vilda framtidsvisioner, visar att det är en alldeles fantastisk bok.

 5. Framtiden i suverän tappning
  Sven Jacobsson, 28 maj 2018

  LIV 3.0 är en guide till framtiden med Max Tegmarks lättlästa stil. Han är totalt serös på ett mycket allvarligt men positivt sätt. Denna bok är ett måste för alla som har funderingar kring vår teknikutveckling. Jag sträckläste boken och har redan rekommenderat den till släktingar och bekanta.

 6. Samtalet vi inte får missa
  Pär Lindell, 6 mars 2018

  Tillsammans med Kvantbiologi är det den mest intressanta bok jag någonsin läst. AGI är redan här. En enastående bok som alla som är nyfikna borde läsa.

 7. Intressant och mycket läsvärt om AI
  Lars-Gunnar Johansson, 12 februari 2018

  Tegmark skriver på ett lättfattligt sätt om vad artificiell intelligens är för något och öppnar dörren till en spännande framtid.

 8. Oerhört spännande och fullt begriplig
  Frippe, 1 februari 2018

  Äntligen en bok om vetenskap som man som lekman kan förstå och fascineras av. Jag har köpt många böcker om olika vetenskapliga ämnen men efter 40-50 sidor börjar författaren så gå in i sitt ämne att det hela blir obegripligt. Så inte med denna bok.

 9. Intressant och välskrivet
  Else, 25 januari 2018

  Oj, det här var verkligen intressant, häpnadsväckande... Det är förstås ett krångligt ämne, som kräver läsning av många böcker för att bredda insikterna. Men det här är verkligen en bra introduktion - mångsidig, lättläst och medryckande.

 10. Lämplig bok för studiecirkel
  Staffan Yngve, 22 januari 2018

  Max Tegmark har skrivit en lättläst bok i ett angeläget ämne. Den är mer lättläst än hans bok om kosmologi. Den har ett upplägg som gör den lämplig för en studiecirkel.

 11. Framtidsbilder att tänka på
  Sven-Olov Larsson, 16 januari 2018

  Artificiell intelligen har potential att drastiskt påverka vår framtid. Värt att lära sig och bereda sig på. Vi måste påverka utvecklingen till vårt bästa.

 12. En massiv genomgång av begreppet AGI
  sven eklund, 13 november 2017

  Max Tegmark skriver kunnigt och genomtänkt om begreppet artificiell generell intelligens (AGI) som får större och större betydelse allt eftersom datorer och IT utvecklas. Han tar inte ställning definitivt om
  ochi så fall när AGI uppnår samma nivå som den mänskliga intelligensen men menar att om det sker är det av oerhörd betydelse, på gott och/eller ont, och att vi därför redan nu måste börja förbereda oss för den möjligheten som kan bli verklighet inom en snar eller kanske mer avlägsen framtid.
  En viktig bok oavsett vilket.

 13. Överaskande bok som drar ut tidsperspektiven långt
  Bengt Karlstrand, 23 oktober 2017

  Stark prestation att skriva denna bok. Ganska lättläst men tyngd i ämnet.
  Tack till Max Tegmark för den upplevelsen och diskussionen.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Max Tegmark