Fåglarna i Sverige - antal och förekomst (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
592
Utgivningsdatum
2012-05-03
Upplaga
02
Förlag
Avium förlag AB
Medarbetare
AULÉN, GUSTAF
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
2500 g
ISBN
9789188124005
Fåglarna i Sverige - antal och förekomst (inbunden)

Fåglarna i Sverige - antal och förekomst

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-05-03
231
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vilken är Sveriges vanligaste häckfågel? Vilken är Dalarnas vanligaste fågel? Hur många nötväckor finns det per km2 lövskog i Sverige? Är den vanligaste arten densamma i olika landskap? Hur många havsörnar häckar i just mitt län? Hur stor del av det svenska beståndet utgör de? Svaren på dessa och många andra frågor får du i denna bok.

I Sverige häckar drygt 250 fågelarter. Några är mycket talrika och spridda över hela landet, andra är ytterst fåtaliga och lokala. Sammanlagt har vi omkring 70 miljoner par häckande fåglar i landet. Fåglarnas talrikhet och anpassning till i princip alla i landet förekommande biotoper innebär också att de är bra som indikatorer på förändringar. Därför finns det också skäl att försöka beräkna bestånden av de olika arterna.

I denna bok skattar vi antalet par av alla fågelarter som häckar i Sverige - både på nationell och regional nivå. På regional nivå presenteras uppgifter för både län och landskap. Mycket av naturvården i Sverige administreras på länsnivå och därför är uppgifterna av stor vikt för förvaltning och beslutsfattande. Hela det svenska dokumentationssystemet för fauna och flora bygger däremot sedan länge på en geografisk indelning efter landskap. Arbetet med boken har pågått i många år och involverat fågelforskare från flera olika institutioner. Resultatet är unikt - knappast något annat land kan presentera en motsvarande detaljerad översikt över fågelfaunan.

Boken är rikligt illustrerad med många vackra fotografier. Varje art presenteras på ett uppslag, samtliga med minst ett foto. Eftersom textmängderna varierar i längd, varierar även antalet bilder per art. Många av Sveriges mest framstående fågelfotografer medverkar i boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fåglarna i Sverige - antal och förekomst
 2. +
 3. Fågelboken : 200 svenska fåglar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fågelboken : 200 svenska fåglar av Sven Mathiasson (häftad).

Köp båda 2 för 339 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fåglarna i Sverige - antal och förekomst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Om man har ett genuint fågelintresse är denna bok ett...
  Johan Ahlgren, 22 juni 2013

  Om man har ett genuint fågelintresse är denna bok ett utmärkt komplement till "artbestämningsböcker". Imponerande mycket statistik som sammanställts på ett överskådligt sätt för varje län och landskap. Dessutom många utsökta och pedagogiskt genomtänkta bilder.

 2. Mycket väl genomarbetad bok. Intressant att följa...
  MIKAEL ROS (Halmstad), 1 juni 2013

  Mycket väl genomarbetad bok. Intressant att följa trender för nya arter eller arter som minskar drastiskt. Priset är högt men man får mycket fågelinfo för pengarna!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Fåglarna i Sverige - antal och förekomst