Dagfjärilar i sydöstra Sverige : en guide till Blekinge, Småland och Öland (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2011-05-25
Förlag
SOF Förlag
Dimensioner
200 x 130 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
Ugjbb
ISBN
9789188124463

Dagfjärilar i sydöstra Sverige : en guide till Blekinge, Småland och Öland

(8 röster)
Häftad,  Svenska, 2011-05-25

Slutsåld

Undertitel: En guide till Blekinge, Småland och Öland.

Dagfjärilar i sydöstra Sverige är en mycket uttömmande guide till fjärilarna i landets allra mest fjärilsrika del, d.v.s. landskapen Öland, Blekinge och Småland. Samtliga dagfjärilar som påträffats i denna landsdel presenteras med text och fotografier samt med kartor över förekomsten och även cirkeldiagram som visar när på året varje art förekommer i sina olika former, dvs som ägg, larv, puppa och fullbildad fjäril.
Boken inleds dessutom med en initierad och lättläst beskrivning av fjärilarnas ekologi samt med många tips om hur man bäst skådar och fotograferar fjärilar.

Den här boken hjälper både nybörjaren och den mer kunniga att lära känna de fjärilar som finns i sydöstra Sveriges landskap: Blekinge, Småland och Öland. I boken finns utförliga beskrivningar av alla de dagfjärilsarter som man hittills funnit i området. Även en rad dagflygande nattfjärilar är beskrivna, bland annat samtliga arter bastardsvärmare, metallvingesvärmare och dagsvärmare. Bilder av fjärilarnas ovansida och undersida tillsammans med diagram som visar arternas utbredning och flygtider gör det lätt att känna igen dem och ta del av deras levnadssätt. Samtliga fjärilsbilder föreställer levande djur i sin naturliga livsmiljö.

Förutom artbeskrivningarna ger också boken exempel på platser där man kan skåda fjärilar liksom inspirerande läsning om fjärilarnas liv, hur man känner igen och föder upp larver, hur man skådar och fotograferar fjärilar samt hur man arbetar med att skydda dem. Även dessa delar är rikt illustrerade med vackra fotografier, som visar hur fjärilarna lever och beter sig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »