Spilld mjölk och röda tulpaner : självbiografi (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
1992-05-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Lindelöws bokförlag
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
100 g
SAB
Lz Ninnisdotter, Gun
ISBN
9789188144072
Spilld mjölk och röda tulpaner : självbiografi (pocket)

Spilld mjölk och röda tulpaner : självbiografi

Pocket Svenska, 1992-05-01
48
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Gun Ninnisdotter började skriva när hon satt häktad för mordbrand i Göteborg. Då hette hon Gun Jacobsson och hade 35 misshandelsrika tablettätarår bakom sig. Jag fick läsa hennes dagbok från häktet och uppmuntrade henne att skriva en bok. Dömd till sluten psykiatrisk vård på Lillhagen hade hon plötsligt all tid i världen att vända ut och in på sitt liv, men vad som gav henne kraft till detta undrar jag fortfarande över.

Den göteborgska arbetarmiljö som skildras i Spilld mjölk och röda tulpaner är så full av kärlekslöshet, övergrepp, kriminalitet och sadism att proletärförfattarnas mörka uppväxtskildringar nästan ter sig idylliska vid en jämförelse.

De tunna stråk av kärlek och värme som trots allt genomströmmar boken hör alla kvinno- och moderskapsvärlden till, medan männen tycks se som sin främsta uppgift att med våld driva varje uns av kärlek på flykten. Hellre slå och smita än släppa någon in på livet!

Ger Gun Ninnisdotter en orättvis bild av de män hon mött? För att skämmas mindre på mitt köns vägnar har jag försökt läsa henne så, men jag har inte lyckats. Därför önskar jag denna "kvinnobok", den första volymen i bokserien Rösträtt, särskilt många manliga läsare.

Göran Palm
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spilld mjölk och röda tulpaner : självbiografi
  2. +
  3. Varför har livet ingen dag?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför har livet ingen dag? av Gun Ninnisdotter (inbunden).

Köp båda 2 för 167 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Spilld mjölk och röda tulpaner : självbio...

Övrig information

"Med denna bok vill jag säga: Att hur vidrigt livet än kan vara så finns det ett ljus någonstans, kanske där man minst anar det. Kan jag inspirera någon till att ta itu med sitt liv, då har min egen smärta inte varit förgäves!"