Ungdomsvåld : om yttre och inre utspel (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2004-01-01
Förlag
Lindelöws bokförlag
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
Doeg,Docb
ISBN
9789188144379
Ungdomsvåld : om yttre och inre utspel (kartonnage)

Ungdomsvåld : om yttre och inre utspel

Kartonnage Svenska, 2004-01-01
119
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Människors sorg och rädslor tar sig uttryck i olika former av projektionsutspel. Inre och omedvetna trauman och komplex ageras ut i destruktiva och aggressiva handlingar, både hos barn och vuxna. Analysen av dessa utspel är en viktig del av förklaringen till det våld som finns i samhället. Projektionerna kan också vändas inåt, bli självdestruktiva, som till exempel vid anorexi och självmord. I Ungdomsvåld - om yttre och inre utspel , vidareutvecklar författaren Gunilla Caisson dessa tankegångar och berättar om de teorier och metoder som växt fram och som hon använt sig av i sitt behandlingsarbete.

"Mina drömmar blev mitt titthål inåt. Jag såg mig själv, mina rädslor och komplex. Mina dagliga utspel kompletterade bilden av vem jag egentligen var. Mina inre bilder och mina yttre utspel, det som utgjorde min minst attraktiva sida, var Jag."

Gunilla Caisson har som socionom arbetat med vård och behandling i över 20 år. De senaste 15 åren som föreståndare på ett behandlingshem, för barn och ungdomar. Där drömmar och vakna utspel analyseras i behandlingsarbetet. 1999 gav hon ut boken Drömmens Drakar och Demoner , om drömbearbetning som terapeutiskt inslag i vården. I Ungdomsvåld - om rädsla och utspel, fortsätter hon att delar med sig av sina teorier, metoder och fallbeskrivningar - om utspel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ungdomsvåld : om yttre och inre utspel
  2. +
  3. Månadsdygder - att öva året runt, en väg till inre och yttre ledarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Månadsdygder - att öva året runt, en väg till i... av Christhild Ritter (häftad).

Köp båda 2 för 240 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Människors sorg och rädslor tar sig uttryck i olika former av projektionsutspel. Inre och omedvetna trauman och komplex ageras ut i destruktiva och aggressiva handlingar, både hos barn och vuxna. Analysen av dessa utspel är en viktig del av förklaringen till det våld som finns i samhället. Projektionerna kan också vändas inåt, bli självdestruktiva, som till exempel vid anorexi och självmord.

I denna bok vidareutvecklar författaren Gunilla Caisson dessa tankegångar och berättar om de teorier och metoder som växt fram och som hon använt sig av i sitt behandlingsarbete.