Stjärnan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Gösta Svenn
Originalspråk
Danska
Originaltitel
Stjernen
Dimensioner
210 x 155 x 30 mm
Vikt
480 g
SAB
Hce
ISBN
9789188144904
Stjärnan (inbunden)

Stjärnan

Inbunden Svenska, 2006-09-01
139
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Stjärnan är namnet på en krog i Köpenhamns hamnkvarter. För flickan i romanen, som berättar denna historia från 60-talet, är hennes far också en stjärna, klart lysande, då han sjömannen efterlängtad kommer hem igen - och igen. Detta är Laila Ingrid Rasmussens genombrottsroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stjärnan
  2. +
  3. Huden är det elastiska hölje som omsluter hela lekamen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Huden är det elastiska hölje som omsluter hela ... av Bjørn Rasmussen (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Stjärnan

Övrig information

Laila Ingrid Rasmussen, född 1960, är trebarnsmor och bor med sin familj i Köpenhamn. Med sina två romaner på 90-talet, Déja-vu och Betingelser for liv, uppmärksammade läsare och recensenter henne. För Stjärnan fick författaren danska LO:s stora författarpris 2004. Romanen om flickans uppväxt har självbiografisk bakgrund. Själv säger hon om sin bok:
"Jag har först och främst försökt få fram rätt ton, som ska ge läsaren känslan av att livet är unikt, och att vi alla är stjärnor - icke blott för en kväll, utan i vårt eget liv."
Och hon fundera vidare: "Att skriva är att räcka ut handen till en annan människa, och det är grunden till att jag skriver."

Innehållsförteckning

Här författarens egna funderingar kring sin roman:
Stjärnan är en roman om min pappa som var sjöman, om min mamma som var barnhemsbarn och om hur de träffar varandra vid en danstillställning utomhus i hjärtat av Köpenhamn och får mig.
Den handlar om familjens liv i lägenheten på bottenvåningen på Nansensgade och om hela det märkvärdiga menageri som bor på den gatan, om vilken man säger: Här kan allt hända.
Det är en berättelse om vad som finns på botten av en svingande ölsejdel, på botten av havet under min pappas skepp och om vad som finns längst ut i universum.