Redlight (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2006-11-01
Förlag
Lindelöws bokförlag
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
120 g
SAB
Hc
ISBN
9789188144942
Redlight (pocket)

Redlight

(1 röst)
Pocket, Svenska, 2006-11-01
79
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Redlight är David Ericssons första roman, efter den kritikerrosade novellsamlingen Truck stop. Här har vid sidan av chauffören Jack åkeribranchen en av huvudrollerna. Jack ligger ute längs vägarna veckor i sträck. Hans lastbil rullar mellan norska vägar i yrande snö och Italiens vårvintervärme. Väl hemma är han ledig i flera dagar, om inte Olsson, förmannen på åkeriet, ringer in honom för övertid.

När vi kommer in i berättelsen har Jack, eller Jacob som han egentligen heter, flyttat ifrån fru och barn och in i en grindstuga vid en smörjoljefabrik utanför Stockholm. Dit kommer hans son ibland och dit bjuder han också in Lea, en ung kvinna som studerar på konstskola. Lea var i tonåren när de träffades första gången. Nu väcks starka känslor mellan dem trots Jacks långa arbetspass och konstskolans främmande värld. När lastbilar rullar och instrumentpanelens lampor lyser, dyker godsterminaler och långtradarfik upp längs europeiska vägar. Och på kvällarna tänds lampor i långtradarhytter, på städernas barer och i hamnkvarteren.

Recensioner: David Ericsson rör sig i sitt rullande litterära landskap med en självklarhet som inger orubblligt förtroende. Måna Berger, Nerikes Allehanda

Jag tror att David Ericssons text talar till många. Det här är livet. Ove Österman, Upsala Nya Tidning

"David Ericsson har ögon och öron öppnar för omvärlden. Hans skildring av Jack och dennes liv i och utanför lastbilshytten känns äkta varje sekund." Börje Lundberg, Proffs

"berättelsen är sympatisk och läsvärd och andas stor autenticitet" Matts Lindberg, Btj
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Redlight
  2. +
  3. Döden är inte nog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Döden är inte nog av David Ericsson (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Ericsson

Övrig information

Jack ligger ute längs vägarna veckor i sträck. Hans lastbil rullar mellan norska vägar i yrande snö och Italiens vårvintervärme. Väl hemma är han ledig i flera dagar, om inte Olsson, förmannen på åkeriet, ringer in honom för övertid.

När vi kommer in i berättelsen har Jack, eller Jacob som han egentligen heter, flyttat ifrån fru och barn och in i en grindstuga vid en smörjoljefabrik utanför Stockholm. Dit kommer hans son ibland och dit bjuder han också in Lea, en ung kvinna som studerar på konstskola. Lea var i tonåren när de träffades första gången. Nu väcks starka känslor mellan dem trots Jacks långa arbetspass och konstskolans främmande värld.

När lastbilar rullar och instrumentpanelens lampor lyser, dyker godsterminaler och långtradarfik upp längs europeiska vägar. Och på kvällarna tänds lampor i långtradarhytter, på städernas barer och i hamnkvarteren.

David Ericsson är född 1958 och bosatt i Stockholm. Han har arbetat som långtradarchaufför i mer än tjugo år. Hittills har han givit ut tre böcker varav Redlight är den andra. Han är också frilansjournalist och skriver bland annat i DN, Ordfront Magasin och Transportarbetaren.

¿David Ericsson rör sig i sitt rullande litterära landskap med en självklarhet som inger orubbligt förtroende.¿ Måna Berger, Nerikes Allehanda

¿Jag tror att David Ericssons text talar till många. Det här är livet.¿ Ove Österman, Upsala Nya Tidning

"David Ericsson har ögon och öron öppnar för omvärlden. Hans skildring av Jack och dennes liv i och utanför lastbilshytten känns äkta varje sekund." Börje Lundberg, Proffs