Makaber (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-07-24
Förlag
L.C. Förlag
Dimensioner
218 x 144 x 32 mm
Vikt
614 g
SAB
uHc
ISBN
9789188147400

Makaber

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-07-24
170 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Mitt medvetande försvann sakta, med dig nånstans nära mig. Det var slut. Jag var slut. Personlighetsförintelse. Död. Borta. Men du slutade inte.

Jag tittade på din rakhyvel. Jag frågade mig om den kunde vara effektivare på mig själv. Nåt annat liv kändes inte möjligt. Där jag låg i en blodpöl och en hud fläckad av en sakta koagulerande massa - hopkrupen på ett ljusblått, kaklat badrumsgolv. Hemma kändes så långt bort. Jag undrade om jag ens skulle kunna hitta hem i den här världen igen.

Makaber är en historia om psykisk ohälsa, maktlöshet och självskadebeteende bland unga, skriven inifrån en ung kropp mitt uppe i skiten. Ett mörkt relationsdrama om destruktiv kärlek och hur den utplånar. En historia som genom sitt inifrånperspektiv möjliggör ett helt nytt perspektiv och förståelse för dessa trasiga unga själar i vårt samhälle. Den är naken, äkta och verklig. I en utlämnande och provocerande historia som speglar den totala maktlösheten hos huvudkaraktären får vi en helt ny inblick i hur det kan kännas att vara fast i en ung kropp full av känslor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Makaber
 2. +
 3. Lakritsmysteriet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lakritsmysteriet av Frida Lindgren Karlsson, Caroline Tinterova (inbunden).

Köp båda 2 för 271 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Makaber. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En ödesmättad läsning
  Läsaren, 18 september 2017

  Jim Fribergs Makaber är en mörk insikt i ett liv som inte är allas. Han är väldigt speciell i sitt språk och tar ut svängarna ordentligt med att närmast uppfinna ett trevande som ändå känns så mitt i prick som förklaring till känslorna man känner.
  Det är verkligen en kärlekshistoria, hur man söker sig till kärlek och hittar den för att sedan låta den förvandlas till någon form av anti-kärlek. En beroendeställning som innehåller den kompromisslösa känslan i kärlek fast på ett väldigt nega... Läs hela recensionen

 2. Stark poetisk skildring av en ung människas vardag
  Snezana Lindskog, 18 september 2017

  Lika träffande och enastående som John Bauer lyckas måla mossan på stenar och ses som den ende av sitt slag att komma nära sanningen är Jim Friberg ensam av sitt slag på att poetiskt beskriva den äkta känslan av det första längtansfulla kärleksmötet mellan två ungdomar. Träffsäker beskrivning av den ordlösa mäktiga övermänskliga kärleken som träffar en som ett åsknedslag eller känslan av att befinna sig mitt i Big bang skedet. Han har lyckats att förklara det oförklarbara så nära med ord att... Läs hela recensionen

 3. Tuff men viktig läsning
  Villivonkansbooks (Örebro), 5 september 2017

  Jag såg på din rakhyvel och tänkte den kunde vara effektivare på mig själv. Jag undrade om jag ens kunde hitta hem i den här världen igen.
  Makaber är en bok om psykisk ohälsa och självskadebeteende sett ur en ung persons perspektiv. Boken är tragisk och mörk. Det är tungt för huvudpersonerna, ett ständigt mörker fullt av tankar på att skada sig själv, vilket också händer åtskilliga gånger. Man känner huvudpersonens maktlöshet och ångest av att stå bredvid sin flickvän som mår så psykiskt ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Makaber