Från motstånd till möjlighet : att leda förändringsarbete i förskola & skola (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2017-12-05
Förlag
Lärarförlaget
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
329 g
SAB
Emia
ISBN
9789188149268
Från motstånd till möjlighet : att leda förändringsarbete i förskola & skola (häftad)

Från motstånd till möjlighet : att leda förändringsarbete i förskola & skola

Häftad Svenska, 2017-12-05
248
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att leda en verksamhet i förändring är en viktig uppgift för varje skolledare, oavsett om skolreformer eller eget kvalitetsarbete ligger bakom insatserna. Men hur gör man för att verkligen lyckas med ett förändringsarbete? Hur skapar man en förändringsbenägen kultur bland medarbetarna?

Från motstånd till möjlighet presenterar praktiska tillvägagångssätt som anpassats för förskola och skola. Modellerna utgår bland annat från lösningsfokuserat ledarskap, där motstånd ses som en naturlig del i förändringsarbetet - och kan vändas till nya möjligheter.

I den här utökade och reviderade utgåvan har författaren Peter Fowelin lyft fram ny forskning som belyser viktiga faktorer för hur skolutveckling kan lyckas. Dessutom har boken kompletterats med ett helt nytt kapitel om arbetslagets och arbetslagsledarens centrala roll för att stärka kedjan mellan ledning och lärare.

Boken riktar sig till skolledare, ledningsgrupper, arbetslagsledare och medarbetare som på annat sätt deltar i ledningsarbetet i förskola och skola.

Peter Fowelin är organisationskonsult och föreläsare med en bakgrund som SO-lärare, projektledare och chef. Han är också författare och skribent med inriktning på ledarskapsfrågor, bland annat i tidningen Chef & Ledarskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från motstånd till möjlighet : att leda förändringsarbete i förskola & skola
  2. +
  3. En spagettiröra av röster : om en förskolas förändringsarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt En spagettiröra av röster : om en förskolas för... av Birgitta Kennedy, Harold Göthson (häftad).

Köp båda 2 för 557 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Från motstånd till möjlighet : att leda f...