Elever som utmanar oss : hitta lösningar som fungerar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2019-12-03
Upplaga
1
Förlag
Lärarförlaget
Dimensioner
210 x 149 x 9 mm
Vikt
204 g
SAB
Eu
ISBN
9789188149466
Elever som utmanar oss : hitta lösningar som fungerar (häftad)

Elever som utmanar oss : hitta lösningar som fungerar

Häftad Svenska, 2019-12-03
282
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Isa har svårt att samarbeta och hamnar ofta i konflikter. För Sally är det en utmaning att hantera intryck och att koncentrera sig på sådant som inte intresserar henne. Eli får ofta höra att han är ostrukturerad och slarvig.

Alla individer är unika. Alla elever är unika. Vi som jobbar i skolan vet att merparten av våra elever är mottagliga för det skolsystem vi har i dag och de anpassar sig väl efter de förväntningar som finns på dem. Denna bok handlar uteslutande om de elever som utmanar oss som lärare, men som framför allt utmanar vårt skolsystem de som håller oss vakna om nätterna, men som i slutänden gör oss till bättre pedagoger.

Veronica Gustafsson är lärare, specialpedagog och föreläsare. Hon vill öka medvetenheten om hur nedsatta exekutiva förmågor som motivation, impulskontroll och initiativförmåga påverkar elevernas skolvardag. I boken visar hon hur lärare i grundskolans verksamheter kan bemöta sina elever för att kompensera och stötta.

Hennes egna erfarenheter varvas med teori och forskning. Det gör boken användbar, både för den enskilda läraren och för diskussioner i arbetslaget samt med elevhälsan.

Innehåll
Förord
Inledning
Kapitel 1: Våra exekutiva förmågor
Kapitel 2: Skolans uppdrag
Kapitel 3: Hur lyckas vi med inkludering?
Kapitel 4: Extra anpassningar, särskilt stöd och batteritid
Kapitel 5: Användbara modeller
Kapitel 6: Elevhälsan
En kort sammanfattning
Litteratur

Utifrån sin egen praktik som lärare visar Veronica läsaren sina erfarenheter av att skapa situationer och lärande genom empati och en ständig nyfikenhet. Initierat beskrivs de funktioner som är nödvändiga för att kunna förstå misslyckanden och vad som är viktigt för att åstadkomma en lyckad skolgång.
David Edfelt, leg psykolog och författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elever som utmanar oss : hitta lösningar som fungerar
  2. +
  3. Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmus... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Veronica Gustafsson

  • Entrepreneurial Decision-Making

    Veronica Gustafsson

    This fascinating book aims to provide a deeper understanding of the decision-making processes of entrepreneurs. This is achieved via a comparison of entrepreneurial individuals with different levels of expertise in contexts with varying degrees of...