Föra tanken vidare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2021-04-27
Förlag
Lärarförlaget
Medarbetare
Claesdotter, Annika (red.) / Losciale, John (form) / Holmstedt, Erik (foto) / E Svensson, Jan (foto)
Illustratör/Fotograf
Luleå Svedjeskolan EleverIåk 2
Dimensioner
221 x 170 x 12 mm
Vikt
320 g
SAB
Eab,371.3
ISBN
9789188149602
Föra tanken vidare (häftad)

Föra tanken vidare

Häftad Svenska, 2021-04-27
168
 • Skickas inom 10-15 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Det här är en bok om reflektionens betydelse för lärande och utveckling. Den handlar om hur du kan utveckla ett förhållningssätt i undervisningen så att eleverna blir mer delaktiga, samtidigt som dina egna möjligheter att vara en medveten och reflekterande lärare förstärks.

Ulla Wiklund beskriver två metoder att använda som verktyg för att utveckla ett nytt arbetssätt i klassrummet, och du får möta flera lärare som prövat metoderna. Genom deras beskrivningar av sin egen utveckling, och elevers egna ord om sitt lärande, får du inblickar i bokens huvudtema: att reflektera mera.

Boken vänder sig främst till lärare i förskoleklass och grundskola, men kan användas i alla grupper som behöver omfatta och utveckla ny kunskap.

Ulla Wiklund är rytmiklärare, forskare samt skolutvecklare inom pedagogik, estetik, kultur i skolan och språkutveckling. Hon har tidigare skrivit bland annat Den lydiga kreativiteten och Kulturen knackar på skolans dörr (på annat förlag).

Innehåll: Intro Reflektion i vardagen Röd tråd i läroplanen Intervju: Hon följer läroplanen i stället för läroböckerna (av Annika Claesdotter) Fröken, jag är klar nu, vad ska jag göra sen? Det demokratiska klassrummet Intervju: Elevnära arbete med talutrymme (av Annika Claesdotter) Känner du igen en process när du ser den? Föra tanken vidare ett reflekterande arbetssätt Den lärande kabarén Praktik och praxis Intervju: Alla barn ska känna att de behövs i skolan (av Annika Claesdotter) Intervju: »Det blir på riktigt« (av Annika Claesdotter) Framtidskompetens och bedömning Portföljen som verktyg Det farliga skapandet Coda Litteratur Bilaga 1 Elevens portfölj Bilaga 2 Lärarens portfölj Bilaga 3 Sammanställning av portföljen Mullrande, bullrande, virvlande, brusande vågor Foto och illustrationer

Redaktör Annika Claesdotter

Omslag och illustrationer i boken är målade höstterminen 2011 av elever i årskurs 2 i Svedjeskolan i Luleå. Boken innehåller också fotografier av Erik Holmstedt och Jan E Svensson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Föra tanken vidare
 2. +
 3. Anna i landet av bilder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anna i landet av bilder av Jan Bahlenberg (inbunden).

Köp båda 2 för 307 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulla Wiklund

 • Skolbibliotekets möjligheter : från förskola till gymnasium

  Helle Barrett, Bibi Eriksson, Maria Gunnarsson Contassot, Mona Lansfjord, Ulla Wiklund

  I den bästa av världar är skolbiblioteket för lärare och bibliotekarier ett naturligt kunskapscentrum för gemensam pedagogisk planering, för rektorn en resurs i skolans utvecklingsarbete och för eleven en plats där man kan öva och utveckla sin inl...

 • Den lydiga kreativiteten

  Ulla Wiklund

  En bok om barn, musik och skola. Fast egentligen handlar det mest om hur vi lär oss och varför och om hur refelktion, lärande och skapande hänger ihop. "Jag vill diskutera synen på musikens och kulturens roll i förskola och skola, därför att ...