Skuggans lag (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
En spanares kamp mot prostitutionen (del 1)
Antal sidor
422
Utgivningsdatum
2016-05-18
Upplaga
1
Förlag
Kalla kulor förlag
Medarbetare
Grimrin, Aida (red.) / Sandart, Katarina (red.) / Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
630 g
SAB
Vndp
ISBN
9789188153180
Skuggans lag (inbunden)

Skuggans lag

(39 röster)  |  Läs 21 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-05-18
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kriminalinspektör Simon Häggström är chef för prostitutionsgruppen: en enhet inom Stockholmspolisen. I sin vardag möter han alla de som samhället inte vill se: de prostituerade som gör sitt bästa för att sköta sina affärer utom synhåll och torskarna som till varje pris vill undvika upptäckt och straff. Trots att Sverige ligger relativt långt fram i bekämpningen av prostitution lever verksamheten och frodas. Skuggans lag är den sanna berättelsen om de människor som Simon och hans kollegor möter varje dag: de unga tjejerna som inte förstår vad de ger sig in på, de utländska kvinnorna som arbetar sju stycken samtidigt i en tvårummare på Södermalm, Lovisa som föddes in i heroinmissbruk och prostitution, och naturligtvis männen som köper kvinnorna. Boken ger en bild av verkligheten som den aldrig tidigare beskrivits, och inkluderar ett chockerande fotomaterial ur författarens eget arkiv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 21 recensioner av Skuggans lag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt spännande insyn i en förfärlig verklighet
  Buffalo Bengt , 28 juni 2020

  Oerhört spännande bok som lyfter fram hur smutsig prostitution, samt hur utsatta människor som säljer sina kroppar, verkligen är. Mitt problem med boken är att Häggström själv har en tendens att dra alltför vidlyftiga slutsatser kring de problem som han beskriver, t.ex. som när han utgår från att en man som säljer sex till andra män de facto är homosexuella - det är lika förenklat som att säga att alla kvinnor som säljer sex till män är "mer sexuella". Han om någon borde inse att prostitution... Läs hela recensionen

 2. En spanares kamp mot prostitution
  Kristina Simar (Hökerum), 21 juni 2016

  Simon Häggström är kriminalinspektör och chef för prostitutionsgruppen, en enhet inom Stockholmspolisen. Ett jobb där han med sitt team möter de människor som samhället inte vill se, de prostituerade. De har laglig rätt att sälja sex men torskarna som blir tagna på bar gärning får böter. De prostituerades kunder kan vara från vilken socialgrupp som helst. Från unga killar till högt uppsatta i samhället.

  Boken tar upp den sanna berättelsen om alla de människor som Simon och hans koll... Läs hela recensionen

 3. Verkligen läsvärd
  Annsjo, 17 juni 2016

  Bra skrivet av en som vet vad han pratar om. Även om hans arbete inte är speciellt glamouröst så verkar han vara rätt person för detta. Gillade verkligen boken, fick lite att tänka på efter att ha läst den. Rekommenderas verkligen.

 4. Årets mest spännande och viktiga bok!
  Gunnar Sett, 1 juni 2016

  Årets mest spännande och viktiga bok! Häggström har gjort ett verk som kommer hyllas i århundraden för att ha förändrat världen till det bättre på fullaste allvar. Vår tids största förespråkare för Svenska sexköpslagen och mot mäns våld på kvinnor och barn. Hatten av!
  Mina varmaste rekommendationer!

 5. En viktig röst har redan gjort succé
  Ludvig Hson, 30 maj 2016

  Det här är ödmjukt och ett måste i hängmattan! Förbaskat bra gjort polischefen! Rekommenderar varmt till alla bokälskare inför semestern.

 6. Bästa gåvan inför studenten sa gymnasieklassen!
  Angelica Harrysson, 30 maj 2016

  Våra unga vuxna säger att det är den här boken du ska köpa till alla. Den förändrar världen och lyfter tron på framtiden och människan - trots att det är mycket kvar att kämpa för. Jag kan bara hålla med dem! Så varmt och skickligt skrivet. Längtar efter uppföljare och att få se på TV som serier.

 7. En diamant i bokhyllan!
  Ulla Björk, 30 maj 2016

  Med sylvass skärpa får vi följa den mest intressanta karaktären någonsin. Denna polis toppar deckare världen på alla sätt. Häggström är på riktigt och har en djup inblick i det mest vidriga som sker mitt ibland oss. Samtidigt är han den varmaste människa att guida oss igenom det och få oss att växa oss starkare. På den resa vi får följa, möter vi de mest älskvärda kvinnor som förtjänar all hyllning. Bänka dig för sträckläsning!

 8. Årets mest spännande och bästa bok
  Karin Sundström, 27 maj 2016

  Gripande och spännande utan dess like. En polischefs jobb mot de topp 3 grövsta brotten i världen, låter oss följa med och se ett slaveri som äger rum mitt ibland oss i Sverige. Man häpnar och kan inte lägga ifrån sig boken. Den blir förmodligen den bästa TV serien och filmen någonsin eftersom han vet exakt vad han talar om. Uppföljare måste och lär följa på denna. En given succé.

 9. Kiosk vältare med tyngd
  Nils Sundström, 27 maj 2016

  Missa inte att läsa Simon Häggströms debut. Mycket har jag läst men denna tar priset. Årets viktigaste bok som berör och förändrar fördomar för alltid, och livet till det bättre. Hoppas den blir film eller TV serie, och många uppföljare.

 10. En mycket extraordinär bok!
  Swedenfan86, 22 maj 2016

  Detta är en mycket extraordinär bok och ett måste för alla som vill informera sig om den fruktansvärda situationen för prostituerade!

 11. Det här är bättre än bäst!
  Ulrika Eldblad, 22 maj 2016

  Äntligen! Sverige har fått en ny stjärnförfattare. Som är en riktig hjälte på allvar! Det här är fenomenalt.
  Blir helt rörd. Häggström är den mänskliga hjälten i boken. Han går omkring och räddar liv. Det här är bättre än bäst. Sträckläser och får gåshud! Den här boken förändrar redan världen. Det som händer i boken händer på riktigt. Släpp allt och läs! Unna dig styrkan som detta mod ger!

 12. En bok olik alla andra
  Charlotte Netzler (Uppsala), 21 maj 2016

  Jag läser mycket, men måste säga att den här boken är helt unik i sitt slag. Personlig och professionell på samma gång. Så fruktansvärt smärtsam och samtidigt så full av ljus och hopp. Innehåller berättelser ur verkligheten som också ger välgrundade argument i prostitutionsdebatten. Författaren tar med läsaren till det helvete som utgör alltför mångas vardag. Det vänder sig i magen med jämna mellanrum, för det är ingen skönmålad bild som presenteras. Du får den råa och närgångna versionen av ... Läs hela recensionen

 13. Tveka inte en sekund - beställ den nu!
  Anna Sander, 21 maj 2016

  En otroligt välskriven, spännande och famförallt viktig bok! Simon Häggström har lyckats visa en sida av samhället som de flesta av oss aldrig möter. Den här boken är en ögonöppnare som ALLA borde läsa. Jag lovar att du inte kommer kunna slita dig från boken förrän sista sidan är vänd.

 14. Skuggans lag
  Eva-Karin Påhlsson, 21 maj 2016

  Sträckläste boken på fyra timmar, omöjlig att lägga ifrån sig. Gråt och skratt i blandad kompott när jag läste om många gripande öde i en bister verklighet 2016. Där Simon och hans kolleger gör ett fantastiskt jobb.

 15. Allt det du inte ser som ändå finns.
  Nini, 21 maj 2016

  Den här boken är en rak höger. En käftsmäll. Den går rätt in i hjärtat, rakt i magen och kommer få dig att åka med på en resa du önskar att du aldrig någonsin behöver uppleva i verkligheten.

  Simon beskriver Stockholms mörkare platser med sådan känsla att du kommer känna hur du går bredvid honom och hans lika fantastiska kollegor in i natten. Takten är hög, språket är direktoch berättelsen är äkta.

  Du kommer känna hopplösheten i att försöka hjälpa de som inte kan ta sig ur ... Läs hela recensionen

 16. En viktig bok som berör ända in i själen

  Simon Häggström tar inte bara upp ett oerhört viktigt ämne, han förmedlar det dessutom på ett mycket skicklig sätt! Man blir fängslad från första sidan & det är svårt att sluta läsa. När man läst klart vill man ha en uppföljare.
  Simon lyckas ge ett ansikte på alla dessa människor som utnyttjas & förnedras dagligen i vår tids slavhandel. Man gråter, känner ilska, avsky, sorg & medlidande men då & då får man även skratta.
  Mycket viktig & imponerande debutbok som borde läsas av alla!

 17. En sjuk värld.
  EvaE, 21 maj 2016

  De senaste två dagarna har jag sträckläst Simons bok. Den gick inte att lägga ifrån sig. Trots alla förfärliga livsöden är den både spännande och humoristisk. Den ger en inblick i en värld som man inte trodde existerade.

 18. Årets viktigaste bok!

  Den här boken borde finnas i samtliga bokhyllor i varje hem i hela Sverige (och när den kommer ut på engelska) i hela världen!!! Simon Häggström är uppenbarligen inte bara en engagerad och duktig polis, utan även en alldeles strålande författare! Boken är helt suverän! Smärtsamma berättelser direkt ur verkligheten varvas med otroligt intressanta fakta! Ena stunden skrattar man gott och andra stunden gråter man. Skulle inte förvåna mig om den blir utnämnd till årets viktigaste bok! Köp, läs, köp en till, och ge bort!

 19. Stark debut
  AnnGry, 19 maj 2016

  Denna bok är en sån man inte släpper ifrån sig en sekund när man börjat läsa, men så fort man är färdig vill man låna ut den till alla i ens umgängeskrets för att de ska få dela samma upplevelse, eller i det här fallet, kanske snarare, uppvaknande. Det är ett ämne vi alla måste prata om, och med Simons bok har vi fått en bas. Simon gör ett väldigt bra jobb som polis, det förstår man snabbt. Men det står mig snart också klart att han är en bra författare. På ett otroligt engagerande och gripan... Läs hela recensionen

 20. En mörk verklighet
  Lars Lind, 19 maj 2016

  Simon skildrar en mörk verklighet på ett informativt och välskrivet sätt. Tragik varvas med spännande och roliga inslag från en spanares vardag. Läs, läs, läs!!

 21. Berg och dalbana.
  Johan H-fors, 19 maj 2016

  Sjukt spännande! Mörk men emellanåt också ganska rolig. Var som att åka berg- och dalbana. Man både skrattade och grät.

Visa alla 21 recensioner

Fler böcker av Simon Häggström

Bokvideo