Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
858
Utgivningsdatum
2016-11-17
Upplaga
1
Förlag
Nilsson Förlag
Översättare
Jens Nordenhök
Originaltitel
Jo confesso
Medarbetare
Feldt, Erika (red.) / Feldt, Erika (form)
Dimensioner
203 x 140 x 46 mm
Vikt
983 g
SAB
Hce
ISBN
9789188155108

Jag bekänner

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-11-17
239
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vinnare av Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris 2017!
Motiveringen lyder: "En antik violin är den orgelpunkt kring vilken en familj och Europas historia rör sig över sekler. Skuld, ondska och försoning tvinnas, bryts och förs samman, allt i en rytmisk och musikalisk översättning av Jens Nordenhök, där solostycken i dur och disharmonier i moll, samlas ihop till inget mindre än en stor europeisk roman."

När Adrià Ardèvol vid 60 års ålder får diagnosen alzheimer bestämmer han sig för att skriva ner sin livshistoria innan sjukdomen får ett alltför starkt grepp om honom. Genom porträttet av den åtråvärda Storionifiolen som på ett tvivelaktigt sätt hamnade i faderns ägo och som kom att påverka hela familjens öde presenterar han en fascinerande krönika inte bara om sitt eget liv utan även om Europas historia under ett par hundra år. Det blir en berättelse om Adriàs uppväxt som enda barn till en hårt arbetande far och en känslokall mor. Om låtsaslekarna med de eviga följeslagarna, Black Eagle och Sheriff Carson. Om kärleken till Sara och den livslånga vänskapen med barndomskamraten Bernat. Om skuld och försoning, och om den mänskliga naturens ondska såväl som om livets och konstens skönhet.

Röster om boken:

"Jag bekänner är ett episkt kraftprov, flerfaldigt prisbelönat. Det är bara att gratulera de svenska läsare som nu får den i sin hand, i Jens Nordenhöks fenomenala översättning."
Jens Liljestrand, Expressen

"Rik roman om skuld och försoning [ ] Jag bekänner är en sammansatt roman, där Cabré rör sig fritt mellan olika tidsepoker. Det är en oerhört rik historia med massor av lösa trådar som han aldrig tappar kontrollen över, utan lyckas till sist knyta ihop dem alla efter närmare 900 sidor."
Östgöta Korrespondenten

"Jag bekänner är en sällsamt engagerande roman, till brädden full av liv, kunskap och fantasi. Den vederlägger effektivt alla utsagor om romankonstens utarmning och visar att det fortfarande är möjligt att bygga katedraler med ord. En stor eloge till Jens Nordenhök, vars arbete med att översätta denna text på katalanska till svenska måste kallas en bragd."
Magnus Persson, SvD

"Inte bara en roman utan snarare ett konstverk. "
Le Point

"Med denna mästerliga roman har Jaume Cabré placerat sig i litteraturens främsta led. "
Le Figaro Littéraire

"Monumental!"
The Guardian

"Dess komplexitet gör Jag bekänner till ett verk som har förmågan att påverka vår bild av världen en egenskap som hör hemma hos den allra bästa litteraturen."
El Mundo

"Det är en lysande roman, en stor och mångfacetterad läsupplevelse. En roman jag hoppas får många läsare."
En trave böcker

"Cabré är en stor berättare med ett intellektuellt djup, som skänker läsaren både utmaningar och stimulans."
DAST MagazineJaume Cabré föddes 30 april 1947 i Barcelona. Han anses som en av de mest framstående och betydelsefulla katalanska författarna av idag och han har skrivit både romaner, ungdomsböcker och manus för film, tv och teater. Hans stora litterära genombrott kom med trilogin Cicle de Feixes som publicerades åren 1984 85. Cabré har erhållit en mängd prestigefyllda litterära priser, bland dem Premi d'Honor de les Lletres Catalanes Den katalanska litteraturens hederspris år 2010 och Premi Creu de Sant Jordi 2014 för sina insatser för katalansk kultur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag bekänner
  2. +
  3. Rösterna från floden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rösterna från floden av Jaume Cabré (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag bekänner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. monumental roman
    Toni Fuentes, 22 juni 2021

    En magnifik bok där man kan följa Adriàs liv med en fiol i fokus. Så gripande och intressant läsning så att det går att rekommendera till de som vill läsa en sådan förtrollande berättelse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jaume Cabré