Arbete och struktur (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2017-02-03
Upplaga
1
Förlag
Nilsson Förlag
Översättare
Anna Hörmander Plewka
Originaltitel
Arbeit und Struktur
Medarbetare
Langendörfer, Hannes (red.) / Björkqvist, Anette (red.) / Feldt, Erika (form)
Dimensioner
205 x 148 x 28 mm
Vikt
576 g
SAB
Vp,Lz Herrndorf, Wolfgang
ISBN
9789188155153
Arbete och struktur (häftad)

Arbete och struktur

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-02-03
209
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
2010 fick Wolfgang Herrndorf diagnosen glioblastom, en elakartad och oftast obotlig hjärntumör. Reaktionen blev att skriva så mycket han bara orkade. Han startade bloggen Arbeit und Struktur (Arbete och struktur) där man fick följa både hans arbete med romanen Tschick och hans tankar kring livet, sjukdomen och döden. Bloggen, som blandade allvar med humor, blev snabbt mycket uppskattad och fick tusentals följare. Herrndorf påpekade hur viktigt det var att ha hittat det sociala rum som internet möjliggör, att det inte måste vara en ensam sysselsättning att skriva eller läsa. Och att en text inte måste vara en bok för att vara stor litteratur. Den 26 augusti 2013 gick Herrndorf ner till Hohenzollernkanal i Berlin och sköt sig med en revolver som han skaffat för att själv kunna rå över när och hur han skulle dö. I sitt testamente hade han först skrivit: Spara inga fragment. Släpp inget till litteraturvetarna. Be vänner att bränna brev och liknande. Fördriv journalister med vapen. En vecka innan sin död ändrade han sig och bad vännerna publicera det han skrivit. Ändra, redigera, klistra in textstycken jag strukit men allt utan akademisk litteraturvetarskit. Tre månader efter hans bortgång utkom Arbeit und Struktur i bokform.

Röster om boken:

"En bok om vänskap, bokstavligt talat in i döden, och en bok om hur viktigt det är att ta vara på det goda i livet fotboll med vännerna så länge det går, kylslagna simturer om våren Men framför allt är Arbete och struktur en fascinerande skildring av resan mot slutstationen garanterat bland det mest gripande du kommer att läsa i år. Och emellanåt galet roligt."
Jönköpings-Posten

"Detaljerad, rörande, humoristisk och äkta. En text om att leva, inte om att dö."
Die Zeit

"Det har i dagboksromanens historia aldrig funnits en berättelse med så mycket värme, mörk humor, skärpa och avgrundsdjup fasa."
Die Tageszeitung

Wolfgang Herrndorf föddes i Hamburg 1965. Han gick på konstskola i Nürnberg och flyttade till Berlin där han skrev och illustrerade för satirtidskriften Titanic. Först 37 år gammal debuterade han med romanen "In Plüschgewittern" (2002). I början av 2010 fick Herrndorf diagnosen glioblastom, en oftast obotlig tumör i hjärnan. Herrndorf reagerade med att skriva som aldrig förr, och samma år kom romanen Tschick ut; den blev en kultroman, översattes till 24 språk och sålde två miljoner exemplar i Tyskland. 2015 utgavs den på svenska. Den 26 augusti 2013 tog Wolfgang Herrndorf sitt liv, han sköt sig vid Hohenzollernkanal i Berlin. Han hade skrivit vad han kunde innan han blev för sjuk
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbete och struktur
  2. +
  3. Det som du kan ge och det som du kan göra...

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det som du kan ge och det som du kan göra... av Sten Lennquist (inbunden).

Köp båda 2 för 422 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wolfgang Herrndorf