Framgång (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Absint
Antal sidor
883
Utgivningsdatum
2020-09-28
Förlag
Nilsson Förlag
Översättare
Karl Fägersten
Originaltitel
Erfolg
Medarbetare
Björkqvist, Anette (red.) / Björkqvist, Anette (form)
Dimensioner
206 x 143 x 50 mm
Vikt
1240 g
SAB
Hce
ISBN
9789188155542
Framgång (häftad)

Framgång

Häftad Svenska, 2020-09-28
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Martin Krüger, museichef i München under början av 1920 -talet, har gjort sig impopulär i mäktiga kretsar genom att ställa ut ett par stötande målningar. Han anklagas för omoraliskt beteende och dras in i en rättsprocess där han döms till tre års fängelse. Krügers käresta Johanna Krain och några vänner försöker få honom frisläppt, vilket visar sig vara ett i det närmaste hopplöst uppdrag. Och inte blir det lättare av att deras starkaste motståndare är den bayerske justitieministern Otto Klenk. Mannen som mer eller mindre förkroppsligar det nakna våldet och har ett starkt stöd bland medborgarna.

Framgång ingår i Lion Feuchtwangers så kallade Väntsals trilogi, som även innefattar romanerna Oppermanns och Exil. Den har förord av journalisten Per Svensson.

 

Röster om boken:

"Det finns stycken i denna bok, även hela kapitel, som ingen läsare med empati kommer att kunna lämna utan svår hjärtklappning, men tacksam mot dem som orsakade denna hjärtklappning." Arnold Zweig

"Framgång är mer än en berättelse om Bayern. Den visar sig vara historien om tillståndet i Tyskland under nazismens första år. "
Victor Klemperer

"En modigare och mer träffande bok om Bayern under inflationsåren, om den tidens München med sitt ständiga motstånd mot Berlin och Hitlers kuppförsök, har aldrig skrivits."
Die Zeit

Kanske den mest betydande skildringen av spirande nazistisk mentalitet i ett aldrig från nationalismen tillfrisknat Tyskland Günter Dallmann, Ord och Bild. Femtiofemte årgången. 1946
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Framgång
  2. +
  3. Oppermanns

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oppermanns av Lion Feuchtwanger (pocket).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lion Feuchtwanger