Studentjubileet : historien om en ungdomssynd (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Absint (del 13)
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2018-11-02
Upplaga
1
Förlag
Nilsson Förlag
Översättare
Karl Fägersten
Originaltitel
Der Abituriententag: die Geschichte einer
Medarbetare
Björkqvist, Anette (form)
Dimensioner
190 x 130 x 22 mm
Vikt
272 g
SAB
Hce
ISBN
9789188155566

Studentjubileet : historien om en ungdomssynd

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-11-02
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Studenterna från avgångsklassen 1902 på Nikolausgymnasiet har samlats för att fira tjugofemårs dagen av sin examen. Men det som var tänkt som en trevlig och minnesvärd tillställning visar sig bli något helt annat. De femton medelålders männen har inte längre mycket gemensam de iakttar varandra med skepsis, de skryter med sina framgångar och återkallar bittra minnen från skoldagarna. Och mitt ibland dem sitter som hedersgäst deras gamla lärare, en halvblind, darrande, åldrande herre som förgäves försöker minna dessa främmande män som omger honom.
En som inte nåtts av kallelsen till mötet är klassens forna geni, Franz Adler. Samma dag som festen äger rum har han varit i rätten, misstänkt för mord på en prostituerad kvinna, och domare var ingen mindre än en av hans forna klasskamrater, Sebastian.
När Sebastian kommer hem från studentjubileet sätter han sig vid sitt skrivbord och börjar skriva ner skolårens historia ett fjärran, bortglömt skede i hans liv, som nu pockar på att dras fram i ljuset och uttryckas i ord.

Röster om boken:

"En av världens mest hyllade och kontroversiella författare.
The New York Book Review

Franz Werfel är en storslagen författare.
La Repubblica
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Studentjubileet : historien om en ungdomssynd
 2. +
 3. Den svenske ryttaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den svenske ryttaren av Leo Perutz (häftad).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Studentjubileet : historien om en ungdomssynd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett djupt beklaga men välskrivet människoöde
  -, 17 december 2021

  Den åldrande mannen ser tillbaka till sina ungdomssynder. Jagad av det förflyttade får vi återuppleva hans ungdomstid och de oförrätter han uträttat. Mycket bra bok och tänktvärt ämne.

 2. En "mobbares" självrannsakan
  Elisabeth Lundin (Stockholm), 29 januari 2019

  Handlingen i boken utspelar sig i Österrike under 20-talet. En gymnasieklass återförenas för att fira 25-årsjubileum. Läsaren får stifta bekantskap med huvudpersonen Sebastian samt en handfull av dennes gamla kamrater, vilka lyckats mer eller mindre i arbetslivet. Huvudpersonen själv är häradshövding och undersökningsdomare, men utan ambitioner att komma högre i rang. Strax före studentjubileet skall han förhöra en man som är anklagad för ett mord och denne anklagade känner han igen från sin ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Franz Werfel