Abigél (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
421
Utgivningsdatum
2022-10-17
Förlag
Nilsson Förlag
Översättare
Eva-Teresia Lundberg
Dimensioner
205 x 143 x 35 mm
Vikt
514 g
SAB
Hce
ISBN
9789188155726

Abigél

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-10-17
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
Av författaren till den hyllade Dörren.

I samma stund som Gina klev över tröskeln befann hon sig i en annan värld, den värld som skulle bli hennes hem och som skulle komma att förändra hennes tillvaro lika radi kalt som när ett barn kommer till världen eller en döende ger upp andan.
Andra världskriget i Ungern, 1943. Gina, dotter till general Vitay, tvingas ta farväl av sitt hem och de människor hon älskar mest när hennes far skickar iväg henne till en avlägsen internatskola i den lilla byn Árkod. Förfärad över institutionens grymma och strikta regler hamnar hon i konflikt med sina studiekamrater, gör uppror mot sina lärare och finner sig snart helt utfryst hon bestämmer sig för att fly. Fångad och återförd ser Gina ingen annan utväg än att anförtro sitt öde åt den legendariska Abigél den klassiska statyn av en kvinna med en urna som står i skolans trädgård. Kanske borde hon också skriva ett brev till Abigél, som alltid hjälper dem som har det svårt?

Abigél historien om den egensinniga tonåringen som växer upp under andra världskriget är den mest älskade av Magda Szabós böcker i hennes hemland Ungern. En fängslande berättelse full av hemligheter och oavlåtlig spänning.

"En laddad, intim berättelse som briljant skildrar ungdomlig oskuld insnärjd i dödligt hot ... Magikern Szabó blottar i ett och samma ögonblick tidsanda, historia och mänsklig dårskap, allt skymtat genom ett barns klara ögon."
Wall Street Journal

"Den här oemotståndliga uppväxt skildringen av Szabó, som släpptes 1970 ... är en fröjd. Gina Vitay, den egensinniga, bortskämda huvudpersonen, påminner om Jane Austens Emma ... Szabó förenar de psykologiska insikter som läsaren lär känna igen från hennes roman Dörren med en handling som för tankarna till Harry Potter. Gina är en av Szabós finaste skapelser."
Publishers Weekly

"En rebellisk tonåring, som avskärmats från omvärlden på en internatskola under andra världskriget, konfronterar hemligheter, lögner och faror ... Angelägna moraliska frågor ligger till grund för ett fängslande mysterium."
Kirkus
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Abigél
 2. +
 3. Dörren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dörren av Magda Szabó (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Abigél. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En riktig favorit både till ungdomar och vuxna
  Zsófia, 18 november 2022

  Det är en av mina favoritböcker från tonåren som jag läste om som vuxen med mycket glädje. En bok som ger mycket livsvisdom till både unga och äldre. Boken ställer många viktiga, både etiska och moraliska frågor samtidigt som det är en mycket spännande läsning. Boken ger en historisk bild av situationen i Ungern på 40-talet men även om andra världskriget genomsyrar boken så sker inga direkta krigshandlingar framför läsarens ögon. Det är inte en krigsroman i sin egentliga mening, det handlar m... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Magda Szabó