Vem är rädd för den elaka häxan? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2017-03-28
Förlag
Speja Förlag
Översättare
Birgit Lönn
Originaltitel
Wie is er bang voor de boeze heks?
Illustratör/Fotograf
Richard Verschraagen
Dimensioner
304 x 214 x 90 mm
Vikt
521 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188167088
Vem är rädd för den elaka häxan? (inbunden)

Vem är rädd för den elaka häxan?

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-03-28

Slutsåld

När Flora får höra talas om att det är en häxsammankomst i staden, bestämmer hon sig för att ta med sin kvast och gå dit. Äntligen kanske hon kan få lära sig att flyga! Hon ändrar sitt namn till Abrakadabra (Flora kan väl inte en häxa heta heller?) och får i uppdrag att utföra en elak handling, innan hon kan få bli en äkta häxa.
Lätt som en plätt, tänker Abrakadabra, men det visar sig vara svårare än hon trott. Hennes elaka planer misslyckas gång på gång och till slut vågar hon sig inte tillbaka till de andra häxorna...

I denna underhållande och charmiga bok ställs huvudpersonen inför uppdrag som involverar både Hans och Greta, Törnrosa och Snövit. En lekfull historia som blandar de klassiska sagorna med en nutida kavat antihjälte. Som till sist också får sitt egna och alldeles sagolikt lyckliga slut.

"Vem är rädd för den elaka häxan? är en helt underbar bilderbok som handlar om en liten tjej som vill bli häxa. ... Jag älskar hur författaren blandat in klassiska sagor i den här berättelsen och gett dom en tvist." Eva Boström, Boktokig

Jonas Boets, Belgien, var lärare innan han dök in i TV-världen. Där han bl.a. skrivit manus till flera program samt jobbat på barnkanalen VTMKZOOM. Jonas mamma var författare och den som fick honom att själv ge sig in på den linjen. Och när han väl hade börjat skriva gick det inte att stoppa honom. Jonas har gett ut fler än 10 barnböcker, bland andra serien om den unge spionen Sam.

Richard Verschraagen, Nederländerna, illustratör och lärare som hunnit med en vända till Sverige, där han undervisat på De Nederlandse School i Stockholm. Richard är en omtyckt barnboksillustratör som illustrerat över 20 titlar. För boken Het geheim tussen de boeken prisade han med White Raven (IBBY).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vem är rädd för den elaka häxan?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rolig bok som skriver om klassiker till en ny saga

  Vi tipsar om denna roliga bok som handlar om Flora som minsann vill bli en elak häxa som kan flyga.

  Med hjälp av inspiration från flera klassiska sagor så prövas hon för att inse att hon är riktigt usel på att vara en ond häxa.

  Mot slutet uppenbarar sig en bra lösning :-)

  Rolig bok med enkla med träffsäkra illustrationer. Smart att använda sig av klassiska sagor som skrivs om - men fortfarande är bekanta för många barn. Tänker att speciellt 4-5-åringar uppskattar de... Läs hela recensionen

 2. Klassiker med twist
  Kaffeläsaren, 4 maj 2017

  Häxorna har samlats i staden där Flora bor. Flora bestämmer sig genast för att ta sin kvast och gå dit. Äntligen kanske hon kan få lära sig att flyga. Hon ändrar sitt namn till Abrakadabra och får i uppdrag att göra en elak handling.
  Har läst boken med sonen på 6 år. Han gillade den, tyckte den var spännande, allra bäst gillade han när hon inte behövde vara elak längre. Jag tycker det är en charmig historia där man skruvat till de gamla klassikerna Törnrosa, Snövit och Hans & Greta. Hist... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna