Sommarens bästa pocketerbjudande
Det vilda alfabetet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2018-04-26
Upplaga
1
Förlag
Speja Förlag
Medarbetare
Sjödelius, Johan (form)
Illustratör/Fotograf
Erik Kohlström
Dimensioner
285 x 215 x 15 mm
Vikt
572 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188167194
Det vilda alfabetet (inbunden)

Det vilda alfabetet

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-04-26
149
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
 

Det vilda alfabetet handlar om djur, men är också en klassisk ABC-bok med verser på rim till varje bokstav.

För varje bokstav som presenteras, möter du också ett djur som finns i den svenska naturen. Vissa är välkända, andra är kanske nya bekantskaper, men alla är spännande på sitt sätt.

I Erik Kohlströms tidlösa akvarellmålningar visas djuren i ögonblicket lodjuret som hoppar över stenblock, uttern som åker kana i snön och näbbmusen som slåss med en spindel.

 

Det vilda alfabetet presenterar dig för både alfabetet och vårt vilda djurliv. En klassisk ABC-bok och faktabok i ett, som väcker lusten att upptäcka både språket och naturen.

 

Min mormor och andra vuxna lärde mig glädjen i att utforska och vara nyfiken. Det är en bra lärdom, kanske den bästa av alla. Jag hoppas att barn som läser Det vilda alfabetet ska känna samma lust, och kanske också börja dra i sina föräldrar. Pappa, pappa, tror du att vi skulle kunna se en räv på riktigt? Erik Kohlström

 

Erik Kohlström (1983) är biolog och frilansande illustratör.Erik har tidigare arbetat som reporter på Naturmorgon i P1 under ett antal år, och jobbar nu mednaturvägledning och pedagogik på Naturum Vattenriket i Kristianstad.

Det vilda alfabetet är hans debutbok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det vilda alfabetet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En så fin bok för alla åldrar.
  Nita, 21 maj 2018

  En fantastiskt fin bok,fina illustrationer,fin text och bra med fakta.Alla jag visat den för (det är vuxna) har blivit så förtjusta och vill köpa den.Jag har gett den i present till 2 vuxna och ska ge till en som bara är 1 år ännu.Och bra att det inte bara är de vanliga djuren utan även lite ovanligare./Nita

 2. Fantastiskt fin i gammaldags stil
  Villivonkansbooks (Örebro), 17 maj 2018

  För varje bokstav i alfabetet, möter du också ett djur som finns i den svenska naturen. En klassisk ABC- bok och faktabok i ett.
  🐴
  Det vilda alfabetet är en underbart fin bok som trollband hela familjen. Vid varje bokstav i alfabetet finns ett litet rim, en bild och fakta om det djur som figurerar på sidan. Hela boken är gjord i gammaldags stil och den inbjuder verkligen till att plockas upp och tittas i. Illustrationerna följer stilen i boken och är fantastiskt fina, det går ... Läs hela recensionen

 3. Det vila alfabetet
  Thomas Öberg, 14 maj 2018

  Pedagogisk, rolig, informativ och kul bilder. Den bör alla barn ha!
  Urvalet av arter och fakta är underfundigt. Båda vuxna och barn kommer att ha roligt.

 4. Vacker ABC-bok om djur i naturen
  @barnbokstips, 5 maj 2018

  En fin bok om alfabetet som är både en klassisk ABC-bok och faktabok om naturen i ett. Vackra, detaljrika akvarellmålningar av djur och natur. Till varje bokstav och djur finns ett kort rim och en faktatext. En bok som passar perfekt för den som lär sig alfabetet och som lär både små och stora om djuren i vår natur.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Det vilda alfabetet